Категорія
Новини
Дата

«єВідрядження» сприймається як опція для багатих». Арахамія виступив за рівний доступ для виїзду за кордон

Ідея проєкту «єВідрядження» сприймається як «опція для багатих», її потрібно доопрацювати. Про це в інтервʼю Forbes сказав очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Ключові факти

- «Зараз ця ідея сприймається як опція для багатих, які можуть заплатити 200 000 грн і виїхати за кордон. Це несправедливо», – сказав Арахамія.

- За його словами, Мінекономіки має доопрацювати цей проєкт, щоб надати всім рівний доступ для виїзду за кордон у відрядження.

- Арахамія зазначив, що міністерство зараз консультується з цього приводу із представниками різних галузей, у тому числі з металургами, аграріями, ІТ-сектором тощо.

- «Ця концепція має майбутнє, бізнесу зараз непросто, а такі обмеження можуть добити його остаточно», – заявив політик.

Контекст

«єВідрядження» мало запрацювати 1 вересня, але премʼєр-міністр не підписав постанову. Ініціатива Мінекономіки мала дозволити чоловікам призовного віку виїжджати за кордон у бізнес-відрядження під заставу 200 000 грн за одну людину.

 Участь у програмі не могли брати підприємства зі штатом до 10 осіб та співробітники з офіційною зарплатою менше, ніж 20 000 грн.

Уряд не відмовився від ініціативи «єВідрядження» та планує затвердити її після того, як Мінекономіки допрацює проєкт постанови, сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції 14 вересня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні