Категорія
Новини
Дата

«єВідрядження» сприймається як опція для багатих». Арахамія виступив за рівний доступ для виїзду за кордон

1 хв читання

Ідея проєкту «єВідрядження» сприймається як «опція для багатих», її потрібно доопрацювати. Про це в інтервʼю Forbes сказав очільник фракції «Слуга народу» Давид Арахамія.

Ключові факти

- «Зараз ця ідея сприймається як опція для багатих, які можуть заплатити 200 000 грн і виїхати за кордон. Це несправедливо», – сказав Арахамія.

- За його словами, Мінекономіки має доопрацювати цей проєкт, щоб надати всім рівний доступ для виїзду за кордон у відрядження.

- Арахамія зазначив, що міністерство зараз консультується з цього приводу із представниками різних галузей, у тому числі з металургами, аграріями, ІТ-сектором тощо.

- «Ця концепція має майбутнє, бізнесу зараз непросто, а такі обмеження можуть добити його остаточно», – заявив політик.

Контекст

«єВідрядження» мало запрацювати 1 вересня, але премʼєр-міністр не підписав постанову. Ініціатива Мінекономіки мала дозволити чоловікам призовного віку виїжджати за кордон у бізнес-відрядження під заставу 200 000 грн за одну людину.

 Участь у програмі не могли брати підприємства зі штатом до 10 осіб та співробітники з офіційною зарплатою менше, ніж 20 000 грн.

Уряд не відмовився від ініціативи «єВідрядження» та планує затвердити її після того, як Мінекономіки допрацює проєкт постанови, сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції 14 вересня.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні