Категорія
Новини
Дата

«Потрібно дошліфувати». Шмигаль розповів, коли запрацює «єВідрядження»

Уряд не відмовився від ініціативи «єВідрядження» та планує затвердити її після того, як Мінекономіки допрацює проєкт постанови, сказав премʼєр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції 14 вересня. 

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти 

  • Мінекономіки має «дошліфувати» механізм та зробити його більш простим, зрозумілим та прийнятним для бізнесу, сказав Шмигаль. Проте, премʼєр-міністр не уточнив, яких саме змін чекати у постанові. 
  • Мінекономіки має опрацювати постанову найближчим часом, каже Шмигаль. «Переконаний що міністерство економіки знайде більш коректну формулу для того щоб бізнес мав більше можливостей розвивати свій експорт», – сказав Шмигаль. 
  • Головні причини того, що премʼєр-міністр не затвердив постанову – дискримінаційні умови для певних галузей та недостатня кількість «запобіжників», які б гарантували повернення чоловіків з закордонних відряджень, розповідає на правах анонімності співрозмовник, дотичний до Кабміну. «Шмигалю не надто подобається таке рішення, адже окрім іншого, це може бути сприйнято суспільством як преференції для певних категорій бізнесу», зазначив прем'єр. 

Контекст 

«єВідрядження» мало запрацювати 1 вересня, але премʼєр-міністр не підписав постанову. Ініціатива Мінекономіки мала дозволити чоловікам призовного віку виїжджати за кордон у бізнес-відрядження під заставу 200 000 грн за одну людину.

 Участь у програмі не могли брати підприємства зі штатом до 10 осіб та співробітники з офіційною зарплатою менше, ніж 20 000 грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні