Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія оголосила третю хвилю COVID-19 в Європі. Країни закриваються на локдаун

Третя хвиля пандемії COVID-19 уже прийшла в Європу і розвивається в різних країнах. Це вимагає прискорення вакцинації, заявила офіційний представник Єврокомісії Дана Спінант на брифінгу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Третя хвиля включає нові штами вірусу, які ще до кінця не вивчені вченими.
  • За словами Спінант, основна мета вакцинувати 70% дорослого населення Євросоюзу.
  • Раніше міністр охорони здоров'я ФРН Йенс Шпан заявив, що в Європі наразі недостатньо вакцин проти коронавірусу, щоб зупинити третю хвилю епідемії COVID-19, пише DW.

Контекст

Третя хвиля коронавірусу вже дісталася багатьох країн, і вони починають знову вводити жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, Польща від суботи запроваджує національний локдаун. З 8 до 28 березня запровадила локдаун Фінляндія. Естонія оголосила локдаун з 11 березня тривалістю не менш як місяць.

З 20 березня в 16 департаментах, включаючи столицю країни, на чотири тижні вводить локдаун Франція. Ці обмеження зачіпають майже третину населення. Глава французького уряду зазначив, що цифри вказують на початок третьої хвилі епідемії, а карантин вихідного дня, який діяв в окремих департаментах кілька тижнів, мав реальний вплив, але виявився недостатнім.

В Україні про третю хвилю COVID-19 прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив ще 4 березня. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив що загальнонаціональний локдаун введуть, якщо від 50% до 70% усіх областей України опиняться в «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки. Станом на 19 березня з 25 регіонів, окрім АР Крим та Севастополя, у «червоній» зоні перебувають пять – Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.

Однак деякі регіони вже почали вводити локдауни. З 20 березня в Києві три тижні діятиме жорсткий карантин. Також локдаун із 19 березня введено на території всієї Львівської, а з 21 березня планується на території Київської області.

Важливі цифри

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на 19 березня у світі виявили понад 121,9 млн випадків коронавірусу, з яких понад 2,69 млн летальних.

За даними МОЗ, станом на сьогодні в Україні зафіксовано 15 850 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в країні захворіло понад 1,5 млн осіб, померло 29 515 осіб.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні