Категорія
Новини
Дата

Єврокомісія оголосила третю хвилю COVID-19 в Європі. Країни закриваються на локдаун

1 хв читання

Третя хвиля пандемії COVID-19 уже прийшла в Європу і розвивається в різних країнах. Це вимагає прискорення вакцинації, заявила офіційний представник Єврокомісії Дана Спінант на брифінгу.

Ключові факти

  • Третя хвиля включає нові штами вірусу, які ще до кінця не вивчені вченими.
  • За словами Спінант, основна мета вакцинувати 70% дорослого населення Євросоюзу.
  • Раніше міністр охорони здоров'я ФРН Йенс Шпан заявив, що в Європі наразі недостатньо вакцин проти коронавірусу, щоб зупинити третю хвилю епідемії COVID-19, пише DW.

Контекст

Третя хвиля коронавірусу вже дісталася багатьох країн, і вони починають знову вводити жорсткі карантинні обмеження. Зокрема, Польща від суботи запроваджує національний локдаун. З 8 до 28 березня запровадила локдаун Фінляндія. Естонія оголосила локдаун з 11 березня тривалістю не менш як місяць.

З 20 березня в 16 департаментах, включаючи столицю країни, на чотири тижні вводить локдаун Франція. Ці обмеження зачіпають майже третину населення. Глава французького уряду зазначив, що цифри вказують на початок третьої хвилі епідемії, а карантин вихідного дня, який діяв в окремих департаментах кілька тижнів, мав реальний вплив, але виявився недостатнім.

В Україні про третю хвилю COVID-19 прем'єрміністр Денис Шмигаль заявив ще 4 березня. Міністр охорони здоров'я Максим Степанов зазначив що загальнонаціональний локдаун введуть, якщо від 50% до 70% усіх областей України опиняться в «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки. Станом на 19 березня з 25 регіонів, окрім АР Крим та Севастополя, у «червоній» зоні перебувають пять – Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області.

Однак деякі регіони вже почали вводити локдауни. З 20 березня в Києві три тижні діятиме жорсткий карантин. Також локдаун із 19 березня введено на території всієї Львівської, а з 21 березня планується на території Київської області.

Важливі цифри

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на 19 березня у світі виявили понад 121,9 млн випадків коронавірусу, з яких понад 2,69 млн летальних.

За даними МОЗ, станом на сьогодні в Україні зафіксовано 15 850 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в країні захворіло понад 1,5 млн осіб, померло 29 515 осіб.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні