Категорія
Новини
Дата

Шмигаль оголосив про початок в Україні третьої хвилі COVID-19 і можливий локдаун

В Україні почалась третя хвиля COVID-19, яка може призвести до введення чергового локдауну. Про це прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час підсумкової пресконференції на тему «Рік роботи уряду».

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • В Івано-Франківській і Чернівецькій областях запроваджено жорсткі обмеження.
  • Також близька до критичної ситуація в ще кількох західних областях і Києві.
  • Якщо ситуація погіршуватиметься, то не буде іншого виходу, ніж запровадження жорсткого карантину.
  • Процес вакцинації дуже тривалий, і, щоб уникнути локдауну, необхідно дотримуватись карантинних рекомендацій, зазначив Шмигаль.
  • Нова хвиля Covid-19 в Україні триватиме до середини травня, а пік захворюваності припаде початок квітня, заявив старший науковий співробітник Інституту біохімії ім. О.В. Палладіна Володимир Галицький.

Контекст

Третя хвиля коронавірусу вже дісталася багатьох країн. Влада Чехії попередила, що її система охорони здоров'я країни знаходиться на межі абсолютного виснаження й потребуватиме допомоги з-за кордону, пише Financial Times.

Також Польща заявила про безперервне зростання випадків COVID-19 і що третя хвиля досягне піку в кінці березня або на початку квітня.

У столиці Швеції різко підвищилась захворюваність на COVID-19: за останній тиждень заразилися понад 6000 осіб, що майже вдвічі більше, ніж на початку лютого, пише Bloomberg.

Головний епідеміолог вважає, що Швеція не зможе уникнути третьої хвилі, а влада не виключила першого з початку пандемії повноцінного локдауну.

Для боротьби з COVID-19 в Україні 24 лютого стартував процес вакцинації. МОЗ планує вакцинувати 80% населення до кінця цього року. За добу 3 березня перше з двох щеплень проти коронавірусу в Україні зробили 2680 особам. Загалом із початку вакцинації щеплення отримали 9568 осіб.

Важливі цифри

За даними Університету Джона Гопкінса, станом на 4 березня у світі виявили понад 115,3 млн випадків коронавірусу, з яких понад 2,561 млн летальних.

За даними МОЗ, 4 березня в Україні зафіксовано 10 057 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в країні захворіло 1,374 млн осіб, померла 26 591 особа.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні