Категорія
Новини
Дата

Європейський інвестор Prosus купив форум для розробників Stack Overflow за $1,8 млрд. Щомісяця форум відвідує близько 100 млн користувачів

1 хв читання

Нідерландська інвесткомпанія Prosus купила відомий форум для розробників програмного забезпечення Stack Overflow за $1,8 млрд. Угода стала однією з найбільших придбань Prosus, пише The Wall Street Journal

Ключові факти

  • Закриття угоди очікується до третього кварталу 2021 року, за умови отримання дозволу на її проведення від регулюючих органів.
  • Як зазначив CEO Stack Overflow Прашант Чандрасекар, придбання дозволить отримати більше ресурсів і підтримки для розвитку платформи і платних продуктів.
  • Stack Overflow продовжить працювати незалежно, з тією ж командою, яка працювала до купівлі.

Довідка

Prosus – це міжнародний підрозділ південноафриканської компанії Naspers, яка є одним з провідних світових інвесторів у технології. Вона має частки в таких компаніях, як Brainly, BYJUʼs, Codecademy, OLX, PayU, Remitly і Udemy. Також компанія Naspers є найбільшим акціонером китайського інтернет-гіганта Tencent, володіючи 29% акцій.

Stack Overflow – популярний форум для розробників та IT-фахівців. Він працює з 2008 року, а його засновник Джоел Спольскі – автор програми для планування Trello і один з розробників Microsoft Excel. На Stack Overflow програмісти діляться кодом та рішенням проблем. Сюди щомісяця заходять близько 100 млн користувачів, чверть з яких копіюють щось з сайту. Stack Overflow безкоштовний для користувачів, а компанія заробляє на розміщенні реклами технологічних продуктів і компаній.

Інше важливе джерело доходу компанії – сервіс спільної роботи Stack Overflow for Teams. Служба являє собою так званий центр управління знаннями, який дозволяє співробітникам компанії обмінюватися інформацією з іншими. Розробники покладаються на Stack Overflow for Teams для обговорення технічних деталей проєктів програм, а відділ інформаційних технологій може використовувати його для обміну відповідями на типові запити до служби підтримки.

Контекст

Prosus раніше придбав частки в Ryzac – оператора платформ навчання кодування Codecademy і Udemy. Придбання Stack Overflow, яка має велику користувальницьку базу, може допомогти Prosus в просуванні освітніх пакетів Codecademy і Udemy.

Важливі цифри

У 2001 році Naspers купила 46,5% акцій Tencent за $32 млн. В цьому році вони продали 2% акцій Tencent майже за $15 млрд.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні