Категорія
Новини
Дата

Європол заявив про арешт 10 хакерів за крадіжку криптовалют на $100 млн

Європейське поліцейське агентство заявило про арешт 10 хакерів, яких підозрюють у крадіжці $100 млн у криптовалюті. Хакери зламували SIM-карти, що дало змогу отримати доступ до телефонів своїх жертв, пише Reuters.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 всього чотири дні. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Упродовж 2020 року злочинна група атакувала тисячі людей. У тому числі відомих інтернет-блогерів, зірок спорту, музикантів та їхні сім'ї.
  • Злочинці вкрали в них понад $100 млн у криптовалюті, незаконно отримавши доступ до їхніх телефонів.
  • Арешти було здійснено після розслідування, проведеного у співпраці з правоохоронцями Великої Британії, США, Бельгії, Мальти й Канади.
  • Злочинці отримували контроль над SIM-картою жертви, змушуючи телефонну компанію деактивувати дійсну SIM-карту й передати її функції карті, що контролюється хакерами.
  • Вони також отримали доступ до облікових записів у соцмережах.
  • Європол порадив не використовувати сервіси, що застосовують текстові повідомлення для входу в облікові записи. Вони уразливі для атак із заміною SIM-карт.
  • Однією з найвідоміших жертв атаки з заміною SIM-карти став генеральний директор Twitter Джек Дорсі в 2019 році.

Контекст

Пандемія COVID-19 повернула зацікавленість інвесторів до криптовалюти, яка згасла в 2019 році. На початку жовтня 2020-го платіжна компанія Square, яку очолює гендиректор Twitter Джек Дорсі, вклала в криптовалюту $50 млн. Раніше купівлю біткоїнів здійснив розробник програмного забезпечення MicroStrategy – приблизно $425 млн.

У грудні 2020 року американська компанія Visa заявила, що в співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi випустить кредитну картку, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах. Раніше, у жовтні, інша платіжна система PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші віртуальні валюти, використовуючи облікові записи PayPal.

Важливі цифри

Курс біткоїну стрімко підскочив після інвестування у нього $1,5 млрд Tesla. За даними біржі Coindesk, історичний рекорд біткоїна складає $48 226. 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні