Категорія
Новини
Дата

Facebook дозволив українцям заклики до насильства проти російських військових та Путіна

Meta Platforms дозволить користувачам Facebook та Instagram у деяких країнах закликати до насильства проти росіян і російських солдатів через вторгення в Україну, повідомляє Reuters. Компанія тимчасово змінила політику щодо висловлювання ворожнечі і повідомила про все через внутрішні електронні листи.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Соціальні мережі тимчасово дозволяють публікувати деякі пости із закликом до смерті президента Росії Володимира Путіна або президента Білорусі Олександра Лукашенка. Це послаблення поширюється на Вірменію, Азербайджан, Естонію, Грузію, Угорщину, Латвію, Литву, Польщу, Румунію, Росію, Словччину і Україну.
  • Meta дозволила насильницькі висловлювання, такі як «смерть російським загарбникам» та інші форми форми політичного вираження, які зазвичай порушують правила спільноти. Але компанія все одно не дозволить достовірні заклики до насильства проти російських цивільних.
  • Заклики про смерть лідерів будуть дозволені, якщо вони не містять інших цілей або мають два показники достовірності, такі як місце розташування або метод. Meta також далі буде забороняти висловлювання проти військовополонених.
  • Посольство Росії у США вимагало від Вашингтона припинити «екстремістську діяльність».

Контекст

Компанія Meta буде приховувати підписників, активніше маркувати російську пропаганду та обмежувати її поширення.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні