Категорія
Новини
Дата

Facebook збере команду розробників для створення «метавсесвіту». Цукерберг хоче відкрити новий шлях розвитку компанії

Компанія Facebook почне роботу над створенням власного «метавсесвіту» – спільного віртуального простору, який відтворюватиме реальний Всесвіт у цифровому вимірі за допомогою віртуальних світів, доповненої реальності, інтернету тощо. Про це заявив гендиректор Facebook Марк Цукерберг виданню The Verge.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Власний «метавсесвіт» компанії буде працювати на гарнітурах віртуальної реальності, а також на мобільних пристроях і ігрових консолях, переконаний Цукерберг. «Це допоможе покращити взаємодію людей. Замість спілкування телефоном можна буде сидіти у вигляді голограми на дивані поруч із співрозмовником. Буде враження перебування в одному місці навіть на відстані сотень кілометрів один від одного», – каже він.
  • Цукерберг сподівається, що приблизно в наступні пʼять років Facebook буде асоціюватися у людей не як соцмережа, а як компанія «метавсесвіту».
  • Для цього створять команду для роботи над «метавсесвітом», яка буде частиною групи віртуальної реальності Facebook Reality Labs, повідомив виконавчий директор компанії Ендрю Босворт.
  • У перспективі жодна компанія не керуватиме «метавсесвітом», бо він буде децентралізований, впевнений Цукерберг.

Головна цитата

«Сьогодні Portal та Oculus можуть телепортувати в кімнату з іншою людиною, незалежно від відстані. Але для досягнення «метавсесвіту» нам необхідно створити «сполучну тканину» між цими просторами, аби зняти обмеження фізики й переміщатися між ними з такою ж легкістю, як з однієї кімнати будинку в іншу», – написав Босворт.

Контекст

Термін «метавсесвіт» уперше з’явився 1992 року в науково-фантастичному романі «Лавина» Ніла Стівенсона. Технологічні компанії й керівники все частіше обговорюють створення «метавсесвіту» як технології-наступника смартфонів і мобільного інтернету, пише CNBC. «Метавсесвіт» тісно повʼязаний із технологіями віртуальної й доповненої реальності, які наразі розробляються Apple, Google, Amazon, Microsoft і Facebook. Часто прикладом «метавсесвіту» вважається орієнтована на дітей гра Roblox.

У січні 2020 року венчурний капіталіст Метью Болл в есе визначив ключові характеристики «метавсесвіту». Він має охоплювати фізичний і віртуальний світи; містити повноцінну економіку; пропонувати «безпрецедентну сумісність» – користувачі повинні мати можливість переносити свої аватари й товари з одного місця в інше, незалежно від того, хто керує конкретною її частиною.

Матеріали по темі

 

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні