Категорія
Новини
Дата

Фільм «Дюна: Частина друга» зібрав $178 млн у світовому прокаті за перший вікенд

Фільм «Дюна: Частина друга» режисера Дені Вільнева показав найкращий з початку року старт у кінотеатрах США, зібравши $81 млн на перший вікенд після релізу. У світі фільм заробив ще $97 млн, сукупні касові збори сягнули $178 млн, пише The Variety

Ключові факти

  • Масштабна картина із Тімоті Шаламе та Зендаєю в головних ролях, масою спецефектів та бюджетом $190 млн виявилася особливо популярною у кінотеатрах формату Imax. На цей формат припала майже чверть зборів фільму в Північній Америці, або близько $18,5 млн. 
  • Картина отримала найбільший міжнародний старт у Великій Британії – $11,8 млн, за нею йдуть Франція – $9,6 млн, Німеччина – $9,1 млн, Південна Корея $6,9 млн та Австралія – $6 млн. Премʼєра очікується у Китаї та Японії, двох основних закордонних ринках.

Цитата

«Це видатний дебют для сиквела науково-фантастичного фільму. Глядачі відчувають звʼязок із цими людяними, вразливими героями», – сказав Девід Гросс із консалтингової компанії Franchise Entertainment Research.

Контекст

Друга частина «Дюни» вийшла на великі екрани 29 лютого. У перший день прокату фільм зібрав $5,2 млн у 13 країнах. Загалом стрічку покажуть у 71 країні – їй прогнозують вищі касові збори, ніж у першої частини, що заробила $402 млн.

Після світової прем’єри в Лондоні фільм отримав переважно позитивні відгуки кінокритиків. Друга «Дюна» занурює глядача в культуру фрименів і має щонайменше сім масштабних екшн-епізодів, зокрема сцену їзди на гігантському піщаному хробаку. Дія розгортається у нових локаціях, серед яких королівство барона Харконнена на індустріальній планеті Гіді Прайм. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні