Категорія
Новини
Дата

Фонд D3, у який вклався екс-CEO Google Ерік Шмідт, профінансував сім українських оборонних стартапів. Хто отримав кошти?

Інвестиційний фонд D3 Venture Capital, серед партнерів якого ex-CEO Google Ерік Шмідт, профінансував сім українських стартапів на загальну суму $875 000. Про це в інтерв’ю Forbes повідомила керуюча партнерка фонду Евелін Бучацький. 

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сім українських оборонних стартапів отримали по $125 000. «Водночас наші інвестори гоготові інвестувати напряму від себе. У такому випадку інвестицій може бути набагато більше, ніж те, що ми інвестуємо через фонд», – сказала Бучацький.
  • Інвестиції від D3 Venture Capital отримали Zvook, Frontline, Swarmer, Drone Space, Ailand Systems, HighCat, Tytan.
  • Капіталізація компаній у портфелі буває різною, сказала Бучацький. «Проте ці компанії на ранньому етапі розвитку, тому зазвичай капіталізація до $5 млн», – додала вона.
  • Більшість компаній у портфелі планують збирати ще інвестиції в першому кварталі 2024 року.

Контекст

З липня 2023 року в Україні запрацював фонд Dare to Defend Democracy (D3), серед партнерів якого ex-CEO Google Ерік Шмідт. Це єдиний публічний приватний фонд, який інвестує в українські оборонні стартапи.

З чотирьох інвесторів у новий фонд Шмідт інвестував найбільше – $10 млн із $19 млн, писав The Washington Post. Імена партнерів фонду Бучацький не розголошує.

Цільовий розмір фонду – $30 млн, які планують дозібрати до літа 2024-го.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні