Категорія
Новини
Дата

Фонд держмайна запустив реєстр санкційних активів

Фонд державного майна запустив сайт, який містить перелік усіх арештованих активів росіян і колаборантів, які передано в управління фонду, йдеться у повідомленні пресслужби. В реєстрі вже розміщено 136 санкційних активів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На порталі зібрано дані про 136 санкційних об’єктів, серед них майно Михайла Шелкова, Володимира Євтушенкова, Аркадія Ротенберга, Володимира Сальдо, Сергія Цекова, Віктора Януковича та інших. Це корпоративні права, нерухомість, транспортні засоби та земельні ділянки.
  • Надалі арештоване майно буде виставлено на приватизацію або оренду через систему «Prozorro.Продажі», де кожен охочий у режимі реального часу зможе стежити за перебігом аукціону. 
  • У пресслужбі повідомили, що вже найближчим часом очікується передача ще близько 500 обʼєктів російських бізнесменів і українських колаборантів. 

Контекст

Нещодавно АРМА офіційно відкрило Єдиний державний реєстр арештованих активів. Реєстр є комплексною базою даних про всі активи в Україні, які арештовані правоохоронцями та судами у кримінальних справах.

База даних містить понад 129 000 записів. Близько 36 000 із них стосуються саме активів, які передано в управління АРМА. 829 записів стосуються заходів із проведення оцінки вартості активів і 1144 записи – конкурсних відборів управителів. 117 записів відносяться до договорів управління та містять дані про суми доходів, які управителі переказують до бюджету, 500 записів стосуються активів, проданих на торгах, та ще 500 записів – заходів з управління коштами, враховуючи суми розміщених коштів та нарахованих відсотків.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні