Категорія
Новини
Дата

Фонд гарантування продає активи девʼяти банків на 8,2 млрд грн

Цього тижня (19-23 червня) Фонд гарантування вкладів планує продаж активів девʼяти банків, що ліквідуються. Початкова ціна реалізації усіх лотів – майже 8,2 млрд грн, йдеться у пресрелізі ФГВФО. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Із цієї суми 6,7 млрд грн виставлено на продаж права вимоги за кредитами, і на суму 789,7 млн грн – об’єкти нерухомого майна, земельні ділянки та інші основні засоби. 
  • Крім того, дебіторська заборгованість перед банками виставлена на продаж за 120,9 млн грн, цінні папери – за 549,9 млн грн.
  • Йдеться про Златобанк; Мегабанк; МР Банк; Фідобанк; «Банк Січ»; «Аркада»; Промінвестбанк; «Земельний капітал»; «Місто Банк».

Контекст

За даними Фонду гарантування вкладів, кредитний портфель банків, що перебувають під управлінням ФГВФО, перевищує 100 млрд грн. Левова частка цих кредитів – це кредити юросіб.

З літа 2022 року, тобто після поновлення аукціонів, що призупинені через тимчасове закриття держреєстрів на початку війни, Фонд гарантування вкладів отримав понад 3,7 млрд грн надходжень від продажу активів банків, що виводяться з ринку. Як зазначала заступник директора-розпорядника Фонду Ольга Білай, найбільшим попитом користується нерухомість. Конверсія при її продажі, тобто ціна реалізації щодо балансової вартості, подекуди сягає 200%.

Продаж активів банків – одна з функцій Фонду гарантування вкладів. Кошти, отримані від продажу та управління активами банків, виведення яких здійснює Фонд, спрямовуються на задоволення вимог кредиторів цих банків. Кредити виставляються на аукціон в останню чергу.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні