Категорія
Новини
Дата

Фонд Сергія Притули та lifecell оголосили збір на звʼязок для військових, мета – 14,2 млн грн

Благодійний фонд Сергія Притули та мобільний оператор lifecell розпочали збір коштів на звʼязок для військових. Його мета – забезпечити 100 підрозділів Сил оборони 100 комплектами радіозвʼязку, йдеться в пресрелізі lifecell. 

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Спільний фандрайзинг проходитиме під назвою «Почуй своїх». Сума збору – 14,2 млн грн.
  • Один повноцінний комплект складається з автомобільної радіостанції Motorola DM4400, портативної цифрової радіостанції Motorola DP4800 та п’яти портативних цифрових радіостанцій Motorola DP4400 (орієнтовна вартість комплекту – 142 000 грн).
  • Серед усіх, хто долучився до збору і задонатив 500 і більше гривень за один раз, команди lifecell та Фонду Сергія Притули розіграють цінні призи.  
  • Закинути донат на звʼязок можна на офіційній сторінці збору «Почуй своїх» s.lifecell.ua/pochui. Стежити за стартом та перебігом проєкту можна на офіційному сайті, соціальних мережах lifecell і Фонду Сергія Притули.
  • Як пояснили ініціатори збору, від наявності захищеного зв’язку між військовими залежить ефективність виконання задач, оперативність реагування на зміну обстановки і злагодженість роботи.

Комплекти радіостанцій потрібні для:

  1. захищеного зв’язку в межах підрозділу та з суміжними підрозділами; 
  2. комунікації між військовими на території без мобільного покриття; 
  3. передачі оперативної інформації, що повʼязана з виконанням бойових задач; 
  4. виклику медичної евакуації до поранених.

Контекст

Благодійний Фонд Сергія Притули з початку повномасштабної війни фонд залучив 5,7 млрд грн донатів для закупівель мілітарного напрямку, серед яких дрони, БПЛА, засоби оптики, зв’язку, тактичної медицини, транспорт, 101 броньовик, супутник для ГУР. 

З 24 лютого гуманітарну допомогу від Фонду Притули отримали 182 громад, 80 медичних установ, 19 навчальних закладів і сотні тисяч українців у прифронтових населених пунктах і на деокупованих територіях.

За девʼять місяців 2023 року три найбільших фонди України зібрали 12,5 млрд грн. Лідерство продовжує тримати платформа United24. Фонд «Повернись живим» у серпні побив своєрідний рекорд, отримавши найбільшу для себе суму донатів за останні півтора року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні