Категорія
Новини
Дата

Французський банк BNP Paribas призупиняє роботу в РФ

Французька банківська група BNP Paribas призупиняє роботу у Росії. Про це банківська група повідомила корпоративним клієнтам, пише Bloomberg.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • BNP Paribas припиняє будь-який новий бізнес в Росії, заявив голова наглядової ради UKRSIBBANK, яка входить до BNP Paribas Group, Франсуа Бенаро.
  • Паризький банк повідомив, що його місцевий підрозділ у РФ більше не зможе обробляти транзакції з кінця березня.
  • Дочірня компанія BNP Paribas посідає 93 місце за розміром активів серед банків, які працюють у РФ, додав Бенаро.

Цитата

«Протягом останніх років BNP Paribas поступово скорочував свою діяльність у Російській Федерації. Починаючи з 2012 року банк скорочував діяльність у роздрібному бізнесі та у 2020 році повністю припинив споживче кредитування», – заявив Бенаро.

Контекст

BNP Paribas – найбільший французький банк і міжнародна фінансова група зі штаб-квартирою у Парижі. Входить у число найбільших банків світу.

США, Велика Британія, Канада, Австралія та Японія та ЄС наклали сумарно санкцій на понад 900 фізосіб та 300 компаній за війну РФ проти України, порахували в YouControl. Під санкції потрапили політики, члени урядів, олігархи, банки та компанії.

Основним видом обмежувального заходу по всім проаналізованим санкційним спискам є замороження активів юридичних осіб. Однак санкції США також носять і секторальні обмеження по декількох десятках юридичних осіб. Усі обмежувальні заходи на даний момент є чинними і без визначеного терміну дії.

Наразі проти РФ запроваджено понад 5530 світових санкцій, що зробило її найбільш підсанкційною країною у світі.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні