Google врегулював позов на $1,67 млрд щодо патентів на ШІ-технології /Колаж Анна Наконечна
Категорія
Новини
Дата

Google врегулював позов на $1,67 млрд щодо патентів на ШІ-технології

Колаж Анна Наконечна

Компанія Google досягла угоди за позовом Singular Computing про порушення патентних прав щодо чипів, на яких заснована технологія штучного інтелекту, пише Reuters.

Ключові факти

  • Мирову угоду було укладено того ж дня, коли мали розпочатися заключні слухання за позовом компанії Singular Computing, яка вимагала відшкодування збитків у розмірі $1,67 млрд за можливе зловживання Google її інноваціями в галузі компʼютерної обробки.
  • Представники Google та Singular підтвердили угоду.

Контекст

Компанія Singular Computing, заснована вченим Джозефом Бейтсом, стверджує, що Google скопіював його технологію та використовував її для підтримки функцій штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших сервісах.

У скарзі Singular від 2019 року йшлося про те, що Бейтс ділився своїми інноваціями в галузі компʼютерної обробки з Google у період з 2010 по 2014 рік. Singular заявила, що тензорні процесори Google, які розширюють можливості штучного інтелекту технологічного гіганта, копіюють технологію Бейтса та порушують два патенти.

У позові йдеться, що Google використовував поліпшену архітектуру, яку виявив Бейтс і яка забезпечує велику обчислювальну потужність і «здійснює революцію у способах навчання та виведення ШІ».

Представник Google Хосе Кастанеда назвав патенти Singular «сумнівними» і заявив, що Google розробляв власні процесори «незалежно протягом багатьох років». 

У 2016 році Google презентував свої процесори для підтримки штучного інтелекту, що використовується для розпізнавання мови, створення контенту, рекомендацій з реклами та інших функцій. У Singular заявили, що версії, представлені у 2017 та 2018 роках, порушують її патентні права.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні