Google звільняє сотні співробітників на тлі перегонів зі ШІ /Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Олександрою Карасьовою
Категорія
Новини
Дата

Google звільняє сотні співробітників на тлі перегонів зі ШІ

Зображення згенеровано ШІ Midjourney в співавторстві з Олександрою Карасьовою

Компанія Google, що належить Alphabet звільняє сотні співробітників у кількох командах, пише Reuters. Йдеться про інженерів та підрозділи цифрових помічників і апаратного забезпечення, оскільки компанія намагається скоротити витрати і не відстати у перегонах за домінування у сфері ШІ.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Google заявила, що звільнить сотні співробітників у своєму підрозділі Voice Assistant, ще скоротять посади в команді з апаратного забезпечення, яка відповідає за Pixel, Nest і Fitbit, більшість людей у команді доповненої реальності (AR) також буде звільнено. 
  • За словами компанії, скорочення також торкнеться центральної інженерної команди пошукового гіганта.
  • Представник Google не уточнив загальну кількість звільнених людей. Наразі неясно, скільки співробітників входить до складу програмного забезпечення Google Assistant та інших команд.

Контекст

Скорочення відбувається у звʼязку з тим, що основний пошуковий бізнес Google зазнає тиску з боку конкуруючих пропозицій штучного інтелекту від Microsoft та OpenAI, творця ChatGPT. У розмовах з інвесторами керівники Google пообіцяли ретельно вивчити свою діяльність, щоб визначити місця, де вони можуть скоротити витрати, та вивільнити ресурси для інвестицій у свої найважливіші пріоритети.

Минулого року Google оголосила про плани додати до свого віртуального помічника можливості генеративного штучного інтелекту. ШІ дозволить помічникові робити такі речі, як допомагати людям планувати поїздку або перевіряти електронну пошту, а потім ставити додаткові питання.

У січні 2023 Alphabet оголосила про плани скоротити 12 000 робочих місць, що еквівалентно 6% її глобальної робочої сили.

Станом на вересень 2023 року в Alphabet по всьому світу працював 182 381 співробітник.

Днями Google постала перед федеральним суддею в Бостоні через звинувачення в тому, що процесори, які вона використовує для реалізації технології штучного інтелекту в ключових продуктах, порушують патенти Singular Computing. Singular вимагає компенсацію грошових збитків у розмірі до $7 млрд, що більш ніж удвічі перевищує найбільшу компенсацію за порушення патентних прав в історії США.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні