Справа на $7 млрд. Google звинуватили у порушенні патентів на ШІ-технології /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Справа на $7 млрд. Google звинуватили у порушенні патентів на ШІ-технології

Getty Images

Компанія Google постане перед федеральним суддею в Бостоні через звинувачення в тому, що процесори, які вона використовує для реалізації технології штучного інтелекту в ключових продуктах, порушують патенти Singular Computing, пише Reuters.

Ключові факти

  • Компанія Singular Computing, заснована вченим Джозефом Бейтсом, стверджує, що Google скопіював його технологію та використовував її для підтримки функцій штучного інтелекту в Google Search, Gmail, Google Translate та інших сервісах.
  • У судовому позові йдеться про те, що Singular зажадала компенсацію грошових збитків у розмірі до $7 млрд, що більш ніж удвічі перевищує найбільшу компенсацію за порушення патентних прав в історії США.
  • Представник Google Хосе Кастанеда назвав патенти Singular «сумнівними» і заявив, що Google розробляла свої процесори «незалежно протягом багатьох років». «Ми з нетерпінням чекаємо на можливість прояснити ситуацію в суді», – сказав Кастанеда.
  • У грудні Google заявила суду, що її процесори працюють інакше, ніж запатентована технологія Singular, і що патенти недійсні. Апеляційний суд США у Вашингтоні також розгляне у вівторок аргументи про визнання недійсними патентів Singular в окремій справі, яку Google подала до Відомства з патентів та товарних знаків США.

Контекст

У скарзі Singular від 2019 року йшлося про те, що Бейтс ділився своїми інноваціями в галузі компʼютерної обробки з Google у період з 2010 по 2014 рік. Singular заявила, що тензорні процесори Google, які розширюють можливості штучного інтелекту технологічного гіганта, копіюють технологію Бейтса та порушують два патенти.

У позові йдеться, що Google використовував покращену архітектуру, яку виявив Бейтс, і яка забезпечує велику обчислювальну потужність і «здійснює революцію у способах навчання та виведення ШІ».

У 2016 році Google представила свої процесори для підтримки штучного інтелекту, що використовується для розпізнавання мови, створення контенту, рекомендацій з реклами та інших функцій. У Singular заявили, що версії, представлені у 2017 та 2018 роках, порушують її патентні права.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні