Олександр Соколовський /Facebook
Категорія
Новини
Дата

Група компаній «Текстиль-Контакт» Соколовського купила взуттєву фабрику у бізнесмена Тинного – NV Бізнес

Олександр Соколовський Фото Facebook

Група компаній «Текстиль-Контакт» Олександра Соколовського, яка є одним із найбільших виробників і продавців текстилю, викупила у бізнес-групи Ігоря Тинного фабрику у Чигирині в Черкаській області, пише NV Бізнес. Отже, компанія пішла у нову для себе нішу – виробництво взуття.

Ключові факти

  • Минулого тижня керуючий партнер «ТК-Домашній текстиль» Володимир Марценюк в інтервʼю «Інтерфакс-Україна» повідомив, що новим проєктом, який тільки запускається, група компаній розпочинає новий для себе напрям – виробництво взуття.
  • Він не уточнив, про яке саме підприємство йдеться. Проте повідомив, що його потужність – до 20 000 пар взуття на місяць, і що воно не працювало під час коронавірусу та війни. За словами Марценюка, за місяць після досягнення угоди у Чигирині вже працює 40 людей, зроблено перші 2000 пар взуття. Планується, що до осені на фабриці працюватиме щонайменше 100 осіб, які вироблятимуть до 15 000 пар взуття на місяць.
  • NV Бізнес з’ясував, що йдеться про ТОВ «Богданова гора», яке входило до бізнес-групи підприємця Ігоря Тинного. Згідно з інформацією Опендатабота, до початку березня 2024 року він особисто був співвласником цього товариства.
  • Тинний підтвердив наявність угоди з «Текстиль-Контактом». «Ми домовилися про поступовий перехід фабрики під контроль цієї бізнес-групи. Його буде розтягнуто у часі», – розповів бізнесмен, відмовившись уточнити деталі домовленостей із бізнес-групою, засновником якої є Олександр Соколовський.

Контекст

Група компаній «Текстиль-Контакт» заснована у 1995 році. Основний напрям діяльності – виробництво та оптово-роздрібний продаж тканин і фурнітури, домашньої білизни, спецодягу та військової форми. Компанія керує мережею оптово-роздрібних гіпермаркетів тканин, мережею магазинів фурнітури та виробів домашнього текстилю. За даними компанії, «Текстиль-Контакт» має 100 000 постійних клієнтів, асортимент продукції – 30 000 видів тканин. На підприємствах групи компанії працюють 800 співробітників.

За даними Youcontrol, дохід ТОВ «Текстиль-Контакт» у 2022 році сягнув 638 млн грн проти 622 млн грн у 2021-му. Активи компанії за підсумками минулого року перевищували 437 млн грн.

Основною причиною для інвестицій «Текстиль-Контакту» у новий сегмент стала співпраця з міжнародними гуманітарними місіями, зокрема зі структурами ООН, пояснював на початку квітня Марценюк. Оскільки вони оголошують тендери на виготовлення і поставку гуманітарних наборів для соціально незахищених верств населення. Зазвичай такі набори комплектуються постільною білизною, одягом, а також взуттям.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні