Категорія
Новини
Дата

Ілон Маск хоче викупити Twitter за $43,4 млрд. Це майже шоста частина його статків

Ілон Маск висунув пропозицію викупити соцмережу Twitter за $43,4 млрд, пише Financial Times із посиланням на документи, які Маск подав до SEC.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Раніше Маск придбав частку у 9,2% акцій приблизно за $3 млрд, але відмовився від участі у раді директорів компанії. Він став найбільшим зовнішнім акціонером компанії, також долі є у фондів Vanguard, BlackRock, банку Morgan Stanley.
  • Маск пропонує заплатити $54,2 за одну акцію. На момент написання матеріалу вони торгуються по $45,8.
  • Станом на 14 квітня, Forbes оцінює статки Маска у $265 млрд, він найбагатша людина у світі.
  • У листі до акціонерів Twitter Маск сказав, що компанія не може забезпечувати свободу слова, а у випадку зриву угоди він може задуматись про продаж нинішньої частки.

Контекст

Маск з’явився у соцмережі влітку 2010 року та поступово ставав усе активніше. Якщо у 2015 році він надіслав 617 твітів, то у 2021-му – вже 3113. Така активність, нелюбов до традиційних медіа та статус найбагатшої людини у світі принесли Маску понад 81 млн користувачів. У нього восьмий найбільш популярний обліковий запис.

Після новини про купівлю акцій Twitter, Маск окреслив свої основні пріоритети – дати більше влади користувачам, зробити платформу децентралізованою та убезпечити свободу слова.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні