Категорія
Новини
Дата

InSoft.Partners інвестував в українську ІТ-компанію Noltic. Це шоста інвестиція за час великої війни

Інвестиційний холдинг InSoft.Partners оголосив про нову угоду з українською нішевою ІТ-компанією Noltic. Про деталі інвестиції Forbes дізнався у засновника холдингу Віталія Горового.

Ключові факти

  • Заснована у грудні 2017-го українська IT-компанія Noltic, що займається кастомізацією та програмуванням під Salesforce, стала шостою інвестицією InSoft.Partners з 24 лютого 2022 року. 
  • Угоду уклали в червні 2022-го, каже Горовий. InSoft.Partners отримав міноритарну частку до 30%.
  • Вартість частки InSoft.Partners у Noltic не розкривається. Проте це не найдорожча компанія у портфелі, стверджує Горовий.
  • Також Горовий повідомив про екзит із придбаної під час війни веб-студії Artjoker. Засновник Роман Катеринчик викупив назад частку InSoft.Partners.

Контекст

Noltic – нішевий аутсорсер, заснований вихідцями з української IT-компанії Core Value Ігорем та Владиславом Петровичами. У команді нараховується до 50 людей, ключові ринки – Велика Британія та США. 

Компанія, що фокусується на розробці під Salesforce, має центри розробки у Львові, Полтаві та Варшаві. За останніх п’ять років виторг української юрособи Noltic збільшився майже у шість разів – до 112 млн грн у 2022 році, свідчать дані YouControl.

InSoft.Partners створювався у 2016-му як інвестиційний фонд, потім став інвестиційною керуючою компанією, де його фаундер Віталій Горовий разом із партнерами – Романом Прокофʼєвим і Євгеном Собакарьовим із Jooble та Василем Хмельницьким з UFuture – інвестували в різні ІТ-проєкти. Із березня 2023-го InSoft.Partners змінив бізнес-модель і трансформувався у Software Development Holding.

Noltic – шоста інвестиція InSoft.Partners із лютого 2022 року. На липень 2023-го у портфелі кілька українських компаній – Inoxoft, Linkup Studio, Indeema Software, Forbytes та Noltic. Загальний штат холдингу – до 600 людей. Його капіталізація, за песимістичної оцінки Горового, збільшилася до $40 млн. У березні 2023 року засновник оцінював портфель у $30 млн.

Бізнес-стратегія InSoft.Partners – купувати частку в IT-компанії, допомагати їй зростати у кілька разів, щоб потім вийти з капіталу з прибутком. Один із найвідоміших екзитів Горового – українська CoreValue, з якої виросла міжнародна IT-компанія Avenga.

Улітку 2021 року InSoft.Partners у синдикаті з маркетинговим агентством Belkins інвестувала в реселера ліцензій Cloudfresh. Екзит відбувся вже в грудні – засновники, українці Богдан Кубенко й Олег Максимович та чех Радек Левіцек, викупили свої частки назад.

За тією ж схемою пройшла угода зі школою програмування ucode IT academy у київському інноваційному парку UnitCity. UFuture Василя Хмельницького викупив частку партнера через півтора роки після старту проєкту. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні