Категорія
Новини
Дата

InSoft Partners придбав частку в компанії Indeema Software. Це третя інвестиція за час повномасштабної війни

1 хв читання

Засновник інвестиційної холдингової компанії InSoft Partners Віталій Горовий придбав частку львівської сервісної компанії Indeema Software. Про це повідомила пресслужба InSoft Partners.

Ключові факти

  • Перші переговори про партнерство сторони розпочали наприкінці 2021 року. «Після початку війни ми узгодили, що не змінюємо своїх планів, просто технічно знадобилось ще трохи часу для завершення угоди», – цитуються слова Горового у пресрелізі.
  • InSoft Partners купила міноритарну частку. Точний розмір придбаного пакета Indeema, а також сума угоди не розголошуються. InSoft Partners інвестує у бізнеси з річним обсягом продажів від $3 до $15 млн, розповідав Forbes Горовий у липні 2021 року. Тоді партнер Aventures Capital Євген Сисоєв оцінював середній чек Insoft Partners в $1 млн.
  • «Після багатьох років роботи з портфельними компаніями, коли ми володіли контрольними пакетами, робили різні злиття та поглинання, я вирішив, що цікаво також спробувати себе у повноцінній портфельній логіці, де ми володіємо 5–30% у низці компаній», – говорить Горовий.
  • В угоді використовувалися довоєнні мультиплікатори, йдеться в пресрелізі.

Контекст

З1 березня інвестиційна компанія InSoft Partners стала партнером львівських сервісних компаній Inoxoft та Linkup Studio. Угоди також закрили за мультиплікаторами мирного часу.

Головний офіс сервісної компанії Indeema Software знаходиться у Львові. Вона спеціалізується на ПО для IoT. У компанії працює понад 60 людей.

Фокус InSoft Partners – частки в сервісному IT B2B-бізнесі. Холдинг залучається в операційні процеси задля масштабування та збільшення вартості портфельних компаній. Серед екзитів: ITernal Group, Core Value, Cloudfresh, ucode IT academy. Серед контрагентів, у чиїх інтересах було зроблено попередні екзіти: OakTree Capital Management, UST Global. Серед поточних проєктів: InoXoft, Linkup Studio, Indeema Software.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні