Категорія
Новини
Дата

Іспанський Forbes знайшов 32 яхти російських мільярдерів у США. Вони можуть втратити їх через санкції

Іспанський Forbes склав список з 32 яхт, які належать російським мільярдерам. Частина із них уже потрапила під санкції. Разом яхти коштують щонайменше $3,7 млрд.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Майже всі яхти належать офшорним компаніям, зареєстрованим у різних юрисдикціях. Наприклад, на острові Мен чи Кайманових островах.
  • Forbes разом із VesselsValue знайшли яхти у Монако, Барселоні, Дубаї і на Сейшельських островах.
  • Найдорожча яхта Dilbar коштує $588 млн. Вона належить Алішеру Усманову, засновнику USM Holdings. 3 березня вона знаходилася у Гамбургу, Німеччині, зареєстрована на Кайманових островах. Яхта уже знаходиться під санкціями і не може покинути Гамбург.
  • Найдешевша La Datcha коштує $2 млн і належить Олегу Тінькову, засновнику Тінькофф Банку. Вона зареєстрована на Кайманових островах. Forbes не знайшов, де яхта знаходиться зараз.

Контекст

Президент США Джо Байден пообіцяв «знайти і захопити яхти, люксові квартири та приватні літаки» російських олігархів. Forbes склав список російських мільярдерів, які потраплять під санкції Джо Байдена.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні