Категорія
Новини
Дата

Італійська банківська група UniCredit зарезервувала €1,3 млрд на випадок втрат у Росії – FT

UniCredit зарезервував €1,3 млрд на випадок можливих втрат у Росії, пише Financial Times. Італійська банківська група не виключає виходу з російського ринку.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Чистий збиток банку в РФ за підсумками І кварталу 2022 року становив €915 млн порівняно з €44 млн прибутку в попередньому кварталі. 
  • Квартальний дохід російського бізнесу UniCredit становив €230 млн, що на 82,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
  • Високі показники банку за І квартал, які включали зростання доходів на 12%, без урахування РФ, до €4,8 млрд, а також сильна позиція капіталу допоможуть банку подолати можливі потрясіння, заявив виконавчий директор UniCredit Андреа Орсель. 

Контекст

У березні UniCredit заявив, що розглядає можливість припинення діяльності в РФ через вторгнення РФ до України. Тоді можливі втрати від цього банк оцінював у €7,4 млрд.

UniCredit шукає можливість залишити російський ринок, але це рішення може зайняти певний час, заявляв у квітні Орсель. Вихід із Росії «не може і не повинен» здійснюватися відразу, а остаточне рішення ще не прийнято, заявляли в банку.

Фінансова група Societe Generale після відходу з РФ втратила €3,1 млрд. Стільки становили збитки французької компанії після продажу банку холдингу «Інтеррос» Володимира Потаніна. Financial Times зазначала, що угода «приголомшила деяких конкурентів і показала, з якими труднощами стикається іноземний бізнес, який хоче залишити російський ринок».

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні