Категорія
Новини
Дата

Французька Société Générale йде з російського ринку. Олігарх Потанін викупить Росбанк

Французька фінансова група Société Générale йде з російського ринку, йдеться у заяві групи. Банківський і страховий бізнес буде продано компаніям олігарха Володимира Потаніна.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Основний російський актив Société Générale в РФ – Росбанк – викупить конгломерат олігарха Потаніна «Інтеррос». Також передбачається продаж «Інтерросу» страхового бізнесу Росбанку, пише Медуза.
  • Умови угоди були погоджені в урядовій комісії з контролю за здійсненням іноземних інвестицій у РФ. Сума не розголошується. 
  • Закриття угоди має відбутися протягом кількох тижнів після отримання всіх необхідних дозволів регулюючих органів.

Ключові факти

Société Générale – перша з великих європейських фінансових груп оголосила про вихід з російського ринку.

Банк «Сосьете Женераль Схід» розпочав роботу у РФ 1993 року. Росбанк раніше належав «Інтерросу». До Société Générale контроль над цією кредитною організацією перейшов після викупу акцій у 2006-2011 роках.

Росбанк входить до списку системно значущих кредитних організацій російського центробанку. Його клієнтами, за даними на жовтень 2021 року, було близько 4 млн осіб.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні