Категорія
Новини
Дата

Канадський золотодобувач Kinross планує продати бізнес в Росії

Канадська золотодобувна компанія Kinross Gold оголосила про намір продати всі активи в Росії та веде переговори з однією з компаній, що не перебуває під санкціями. Про це йдеться у повідомленні компанії.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Kinross розробить перехідний план зі звільнення від своїх російських активів, повідомляє компанія.
  • Kinross отримала низку пропозицій щодо російського бізнесу і проводить переговори із гірничодобувною компанією, що не перебуває під санкціями, щодо продажу 100% своїх активів у Росії.
  • Для виходу з активів у Росії та передачі контролю над бізнесом місцевій компанії, Kinross має отримати дозвіл уряду.
  • До підписання угоди російські дочірні підприємства Kinross продовжать працювати у штатному режимі. Компанія не отримуватиме «економічної вигоди» від роботи російських «дочок» у перехідний період.

Контекст

Kinross Gold працює в Росії з 1995 року на родовищах на Далекому Сході Росії. У російському бізнесі канадської компанії зайнято понад 2000 співробітників. За даними Союзу золотопромисловців, у 2021 році Kinross Gold була третьою золотодобувною російською компанією за обсягом виробництва.

3 березня Kinross Gold заявила, що призупиняє діяльність у Росії через повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Компанія заявила про намір виділити $1 млн як гуманітарну допомогу для Червоного Хреста в Канаді.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні