Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Nvidia перевищила $1 трлн. Акції виробника чипів з початку року зросли на 166,5%

1 хв читання

Ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів, пише CNBC. Щоб утриматися на цій відмітці, акції Nvidia мають залишатися вищими за значення в $400,86.

Ключові факти

  • Акції компанії зросли майже на 6% під час ранкових торгів, досягнувши нового максимуму за 52 тижні.
  • Подолання «трильйонного барʼєру» ставить Nvidia у ряд з Apple, Alphabet, Amazon і Microsoft. Лише з початку 2022 року акції компанії зросли на 166,5%.
  • Цінні папери Nvidia минулого тижня різко пішли вгору після квартального фінансового звіту, ключові показники якого виявилися вищими за прогнози аналітиків. 
  • У II кварталі 2024 фінансового року Nvidia прогнозує продажі на рівні $11 млрд, що на 50% вище, ніж прогнозовані аналітиками $7,15 млрд.

Контекст

Для виробників чипів та біржі Nasdaq 2022 рік складається вдало завдяки буму штучного інтелекту і політиці ФРС США щодо ключової ставки. 

Графічні процесори Nvidia становлять основу генеративних платформ ШІ, зокрема, OpenAI ChatGPT та Google Bard. Компанія лідирує у сегменті дискретних відеокарт, які донедавна використовувалися переважно для ігор.

У квітні Nvidia заявила про розробку нейромережі, що здатна генерувати відео за текстовим описом. Нову розробку компанія презентувала на конференції IEEE з компʼютерного зору та розпізнавання образів.

За основу розробки взяті напрацювання нейромережі Stable Diffusion. За словами розробників, навчання йде дуже швидко.

Нейромережа генерує відео з роздільною здатністю до 1280x2048 пікселів з частотою 24 кадри за секунду і враховує близько 4,1 млрд параметрів, з яких 2,7 млрд навчаються на відео.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні