Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Nvidia перевищила $1 трлн. Акції виробника чипів з початку року зросли на 166,5%

Ринкова капіталізація одного з найбільших у світі виробників мікросхем Nvidia на відкритті торгів перевищила значення $1 трлн. Виробник чипів приєднався до невеликого клубу переважно технологічних компаній-трильйонерів, пише CNBC. Щоб утриматися на цій відмітці, акції Nvidia мають залишатися вищими за значення в $400,86.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Акції компанії зросли майже на 6% під час ранкових торгів, досягнувши нового максимуму за 52 тижні.
  • Подолання «трильйонного барʼєру» ставить Nvidia у ряд з Apple, Alphabet, Amazon і Microsoft. Лише з початку 2022 року акції компанії зросли на 166,5%.
  • Цінні папери Nvidia минулого тижня різко пішли вгору після квартального фінансового звіту, ключові показники якого виявилися вищими за прогнози аналітиків. 
  • У II кварталі 2024 фінансового року Nvidia прогнозує продажі на рівні $11 млрд, що на 50% вище, ніж прогнозовані аналітиками $7,15 млрд.

Контекст

Для виробників чипів та біржі Nasdaq 2022 рік складається вдало завдяки буму штучного інтелекту і політиці ФРС США щодо ключової ставки. 

Графічні процесори Nvidia становлять основу генеративних платформ ШІ, зокрема, OpenAI ChatGPT та Google Bard. Компанія лідирує у сегменті дискретних відеокарт, які донедавна використовувалися переважно для ігор.

У квітні Nvidia заявила про розробку нейромережі, що здатна генерувати відео за текстовим описом. Нову розробку компанія презентувала на конференції IEEE з компʼютерного зору та розпізнавання образів.

За основу розробки взяті напрацювання нейромережі Stable Diffusion. За словами розробників, навчання йде дуже швидко.

Нейромережа генерує відео з роздільною здатністю до 1280x2048 пікселів з частотою 24 кадри за секунду і враховує близько 4,1 млрд параметрів, з яких 2,7 млрд навчаються на відео.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні