Капіталізація Nvidia досягла майже $1 трлн, акції компанії зросли на тлі попиту на чипи для ШІ /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Капіталізація Nvidia досягла майже $1 трлн, акції компанії зросли на тлі попиту на чипи для ШІ

1 хв читання

Getty Images

Найдорожчий у світі виробник мікросхем Nvidia заявив, що зростання попиту на його чипи для додатків штучного інтелекту означає, що його дохід за другий квартал становитиме близько $11 млрд, пише Bloomberg. Це майже на 53% більше, ніж очікували аналітики.

Ключові факти

  • Це оголошення викликало один із найбільших стрибків ринкової капіталізації в історії: у четвер, 25 травня, акції зросли на 24%, збільшивши оцінку компанії на $184 млрд.
  • Для порівняння, Intel Corp., яка тривалий час була найбільшим виробником мікросхем у світі, оцінюється в $114 млрд. Водночас Nvidia – у $939 млрд.
  • Величезний стрибок капіталізації наблизив його до аналогічного одноденного стрибка Apple Inc. та Amazon.com Inc. у минулому році. 
  • Згідно з даними, зібраними Bloomberg, у четвер, 25 травня, акції Nvidia перейшли з рук у руки на суму близько $59 млрд, що більше, ніж наступних чотирьох акцій S&P 500, що найбільше торгуються – Tesla Inc., Microsoft Corp., Advanced Micro Devices Inc. та Apple.

Контекст

У квітні компанія Nvidia розробила нейромережу, що здатна генерувати відео за текстовим описом. Нову розробку компанія презентувала на конференції IEEE з компʼютерного зору та розпізнавання образів.

За основу розробки взяті напрацювання нейромережі Stable Diffusion. За словами розробників, навчання йде дуже швидко.

Нейромережа генерує відео з роздільною здатністю до 1280x2048 пікселів з частотою 24 кадри за секунду і враховує близько 4,1 млрд параметрів, з яких 2,7 млрд навчаються на відео. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні