Категорія
Новини
Дата

Каршеринг Getmancar виходить на ринок Молдови

Українська каршерингова компанія Getmancar розпочала роботу у Молдові, пише AIN.UA. Із квітня користувачі можуть орендувати електромобілі у Кишиневі та подорожувати по всій країні, окрім Придністров’я.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Сервіс Getmancar запустили у Молдові за франшизою. Він буде представлений у країні повністю електромобільним автопарком на 20 авто, також розглядається можливість додати декілька авто з двигуном внутрішнього згоряння.
  • Під час пілотного запуску користувачам буде доступний добовий тариф, а трохи пізніше й годинні та хвилинні тарифи. 
  • Приватні інвестори зможуть розміщувати свої авто в оренду одразу в застосунку.
  • Getmancar стверджує, що в країні є попит на каршеринг, як від місцевих жителів, так і від українців, які подорожують транзитом. Компанія очікує, що протягом першого року роботи 10 000 користувачів скористаються сервісом в Молдові.
  • Для того, щоб орендувати машину Getmancar у Молдові, необхідно завантажити застосунок, зареєструватися та обрати авто поруч.

Контекст

Власником компанії Getmancar є Тарас Гетманський. Він почав цей бізнес із 70 авто у січні 2018 року. До квітня 2021 року його автопарк зріс до 330 автомобілів, виручка в 2020 році зросла вдвічі, до $1,2 млн. Тільки за 2020 рік кількість користувачів сервісу Getmancar, доступного у Києві та Дніпрі, зросла вдвічі – з 47 000 до 100 000. Допомогла пандемія – користувачі вважали особисту оренду безпечнішою, ніж таксі.

Із початку війни Гетманський втратив половину машин своєї каршерингової компанії. «З 500 машин ми втратили звʼязок із половиною, частину поламані чи кинуті, частину потрапили під обстріл…», – розповідав у березні 2022-го власник сервісу. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні