Категорія
Новини
Дата

Хмарний контакт-центр Talkdesk оцінили у $10 млрд. Цьому сприяло закриття фізичних центрів обробки викликів під час пандемії

Постачальник програмного забезпечення для хмарних контакт-центрів Talkdesk у ході нового раунду фінансування серії D залучив $230 млн. Оцінка компанії виросла до $10 млрд з $3 млрд у липні 2020 року, пише The Wall Street Journal

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • У раунді взяли участь нові і попередні інвестори, включно з Whale Rock Capital Management і Amity Ventures. За весь час існування Talkdesk залучив $498 млн.
  • Нове фінансування планується направити на дослідження і розробку, а також на залучення керівників та інших співробітників.
  • У компанії також є плани щодо розширення у тих регіонах, де вона вже працює, – Латинська Америка, Європа, Азія і Австралія, пише TechCrunch.

Контекст

Talkdesk засновали Крістіна Фонсека и Тьяго Пайва в 2011 році у Португалії. Компанія розробляє хмарне програмне забезпечення контакт-центру, яке дозволяє операторам центру обробляти виклики з будь-якого місця. Також Talkdesk використовує штучний інтелект і машинне навчання для поліпшення обслуговування клієнтів. Серед клієнтів – понад 1800 компаній, включно з IBM, Acxiom, Trivago і Fujitsu. «Глобальна пандемія відіграла важливу роль у взаємодії з клієнтами. Коли ви думаєте про замовлення товарів в інтернеті, взаємодія по телефону, чату або електронній пошті стала більш важливою, а контактні центри стали ядром кожної компанії», – зазначає гендиректор Talkdesk Тьяго Пайва.

За даними дослідницької компанії Gartner Inc., до 2024 року дохід індустрії контакт-центрів як послуги зросте до $17,9 млрд з приблизно $10,5 млрд у 2021 році. Заразом у 2024 році близько 56% центрів з обслуговування клієнтів працюватимуть у хмарі, а решта – у фізичних контакт-центрах.

Також зростає і конкуренція. Наприклад, торік Amazon запустила пʼять нових інструментів для свого продукту – хмарного контакт-центру. Сервіс відеоконференцзвʼязку Zoom Video Communications у липні за $14,7 млрд придбав хмарне програмне забезпечення для обслуговування клієнтів Five9 Inc. За словами старшого аналітика Gartner Прі Ратнаяке, поширення хмарних контакт-центрів прискорило закриття фізичних центрів обробки викликів під час пандемії. «Ринок став більш прихильно ставитися до хмарних контакт-центрів», – каже він. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні