«Київський метрополітен» проведе новий тендер на будівництво гілки на Виноградар
Категорія
Новини
Дата

«Київський метрополітен» проведе новий тендер на будівництво гілки на Виноградар

1 хв читання

КП «Київський метрополітен» проведе новий тендер на продовження будівництва Сирецько-Печерської лінії метро в бік житлового масиву Виноградар, в інтервʼю ЕП повідомив перший заступник голови Київської міської державної адміністрації Микола Поворозник.

Ключові факти

  • Зокрема, чинний генпідрядник «Київметробуд», який виграв тендер у 2018 році, запропонувавши 5,98 млрд грн, перебуває у глибокій кризі. Зазначається, що компанія пережила корпоративний конфлікт та звільнила більшу частину співробітників.
  • «Наскільки я розумію, від «Київметробуду» не залишилось практично нічого. Ми змінюватимемо виконавця і продовжуватимемо роботу», – сказав Поворозник.
  • За його словами, замовник будівництва оцінить і заактує виконані роботи. Виявлені факти зловживань будуть передані правоохоронним органам, які вже відкрили кримінальні провадження щодо «Київметробуду».

Контекст

У вересні Київська міська прокуратура провела обшуки в приміщеннях АТ «Київметробуд», підрядних організаціях, експертній установі.

Слідчі дії проводили на підставі ухвал суду у межах провадження, розпочатого за фактом розтрати коштів, виділених на будівництво Сирецько-Печерської лінії метрополітену від станції «Сирець» на житловий масив «Виноградар» у м. Києві, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Напередодні стало відомо, що «Київський метрополітен» розірвав договір із «Київметробудом» на лінії метро на Виноградар через зрив термінів будівництва, йдеться на Prozorro. Договір уклали 20 листопада 2018 року.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні