Категорія
Новини
Дата

Кількість defense-tech розробок через Brave1 перевищила 1000 – Федоров

1 хв читання

Учасники кластера Brave1 подали вже понад тисячу розробок, які можуть допомогти військовим на полі бою. Про це повідомив віцепремʼєр – міністра цифрової трансформації Михайло Федоров.

Ключові факти

  • З понад тисячі 481 розробка отримала статус BRV1 – тобто вони пріоритетні для Сил оборони України.
  • Як зазначив Федоров, розробників підтримують на всіх етапах: тестування продуктів, підтримка в процесі кодифікації за стандартами НАТО, допомога з масштабуванням та легалізацією, пітчі перед інвесторами, участь у хакатонах та мітапи, грантове фінансування.
  • «Brave1 – це унікальна точка входу для співпраці оборонних компаній, військових, уряду, інвесторів і благодійних фондів. Долучайтеся», – написав Федоров у своєму телеграм-каналі.

Контекст

Brave1 – кластер оборонних технологій та державний проєкт, створений шістьма державними інституціями: Мінцифри, Міноборони, Мінстратегпром, Генштаб, Мінекономіки та РНБО. 

Пріоритет кластера – наземні роботизовані комплекси, радіоелектронна розвідка та радіоелектронна боротьба. Саме ці технології фінансуватимуться першочергово.

У 2024-му Мінцифри отримає з бюджету 2,5 млрд грн. Це в чотири рази більше, ніж у 2023-му. 70% суми – на фінансування Brave1. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні