Категорія
Новини
Дата

Кількість defense-tech розробок через Brave1 перевищила 1000 – Федоров

Учасники кластера Brave1 подали вже понад тисячу розробок, які можуть допомогти військовим на полі бою. Про це повідомив віцепремʼєр – міністра цифрової трансформації Михайло Федоров.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, Diia.City United, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • З понад тисячі 481 розробка отримала статус BRV1 – тобто вони пріоритетні для Сил оборони України.
  • Як зазначив Федоров, розробників підтримують на всіх етапах: тестування продуктів, підтримка в процесі кодифікації за стандартами НАТО, допомога з масштабуванням та легалізацією, пітчі перед інвесторами, участь у хакатонах та мітапи, грантове фінансування.
  • «Brave1 – це унікальна точка входу для співпраці оборонних компаній, військових, уряду, інвесторів і благодійних фондів. Долучайтеся», – написав Федоров у своєму телеграм-каналі.

Контекст

Brave1 – кластер оборонних технологій та державний проєкт, створений шістьма державними інституціями: Мінцифри, Міноборони, Мінстратегпром, Генштаб, Мінекономіки та РНБО. 

Пріоритет кластера – наземні роботизовані комплекси, радіоелектронна розвідка та радіоелектронна боротьба. Саме ці технології фінансуватимуться першочергово.

У 2024-му Мінцифри отримає з бюджету 2,5 млрд грн. Це в чотири рази більше, ніж у 2023-му. 70% суми – на фінансування Brave1. 

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні