Рок-гурт Kiss /Getty Images
Категорія
Новини
Дата

Kiss повернеться на сцену у вигляді аватарів. Рок-гурт продав за $300 млн права на музику та образи авторам голограмного шоу Abba

Рок-гурт Kiss Фото Getty Images

Американський рок-гурт Kiss, відомий екстравагантним стилем, продав права на свою музику, а також імʼя, зображення та образи шведській компанії Pophouse, заснованій учасником гурту Abba Бʼєрном Ульвеусом, пише Financial Times.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Pophouse планує створити шоу з аватарами учасників Kiss, подібне до Abba Voyage, лондонського шоу, де цифрові версії учасників шведської групи виконують свої хіти.
  • Угода, яка була оголошена у четвер, 4 квітня, оцінюється у приблизно $300 млн, зазначив співрозмовник видання, ознайомлений з її умовами. Pophouse не розкриває її умови.
  • Шведська компанія розраховує тримати рок-гурт у центрі уваги громадськості протягом багатьох років після того, як Kiss завершив виступи. Угода «розблокує нові аудиторії та джерела доходу», вважає Pophouse.
  • Музичні права приносять дохід від стрімінгу та продажу записів, але інвестори також можуть отримати більше через продаж ліцензійних угод для фільмів і телешоу, зазначило видання.
  • Придбання імен, зображень та образів Kiss дасть змогу Pophouse створити нові потоки доходів зі спадщини групи. Угода «вдихне нове життя в їхні персонажі та образи, а також використовуватиме та підніматиме візуальний світ Kiss», вважає головний виконавчий директор Pophouse Пер Сундін.
  • Розробка віртуального концерту вже у процесі, його планують запустити у 2027 році. 
Kiss повернеться на сцену у вигляді аватарів. Рок-гурт продав за $300 млн права на музику та образи авторам голограмного шоу Abba /Фото 1

Контекст

2 грудня 2023 року Kiss відіграли завершальний концерт у нью-йоркському Madison Square Garden. Під час виступу засновники гурту Пол Стенлі та Джин Сіммонс, а також гітарист Томмі Таєр і барабанщик Ерік Сінгер зійшли зі сцени, щоб показати свої цифрові аватари, які виконали God Gave Rock and Roll to You.

Аватари створила компанія зі спецефектів Джорджа Лукаса Industrial Light & Magic у партнерстві з Pophouse. Раніше вони створили шоу Abba Voyage в Лондоні, в межах якого фанати могли побачити повний склад шведського гурту у виконанні їхніх цифрових аватарів.

Kiss повернеться на сцену у вигляді аватарів. Рок-гурт продав за $300 млн права на музику та образи авторам голограмного шоу Abba /Фото 2

Останній живий концерт Kiss у Нью-Йорку, 2 грудня 2023 року. Фото: Kevin Mazur/Getty Images

Рок-гурт Kiss зʼявився у 1973 році у Нью-Йорку. Колектив відомий фірмовим гримом його учасників і видовищними концертними виступами, які зазвичай передбачали дихання вогнем, випльовування крові, гітари, що димлять, ракети в їхньому корпусі, рухому ударну установку та піротехніку.

Гурт випустив близько пів сотні золотих і платинових альбомів, загальний тираж яких перевищив 100 млн. У 2014 році Kiss внесли до Залу слави рок-н-ролу.

Восени 2018 року гурт оголосив про прощальний тур End of the Road. У його межах у червні 2019-го вперше відбувся концерт Kiss у Києві.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні