Категорія
Новини
Дата

Китайська компанія зупинила торгівлю акціями після їхнього обвалу на 99% за 15 хвилин

Китайський виробник цементу Tianrui Group опинився в центрі уваги після того, як у середу він призупинив торги акціями на тлі їхнього обвалу на 99% – приблизно до 0,05 гонконгських доларів, пише Bloomberg. Це майже знищило усю ринкову вартість компанії за 15 хвилин.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Акції компанії Tianrui впали на 99% – приблизно до 0,05 гонконгських доларів, внаслідок чого її ринкова капіталізація скоротилася до 141 млн гонконгських доларів ($18 млн). 
  • У ході розпродажу з рук до рук перейшло близько 281 млн акцій, або третина акцій компанії, які перебувають у вільному обігу. З цієї суми понад 80 млн акцій було продано протягом останніх кількох хвилин сесії, відомої як заключний аукціон.
  • За даними агентства, раптове падіння акцій Tianrui є нагадуванням про ризики, повʼязані з маловідомими китайськими фірмами з високою концентрацією акцій та тими, хто займається такими методами фінансування, як використання акцій як застави боргу. 
  • Проблеми збиткової компанії також виникли у той час, коли безпрецедентна житлова криза викликає підвищену напругу серед забудовників та будівельних фірм країни.

Контекст

Компанія, зареєстрована в Гонконгу в 2011 році, має річну потужність виробництва цементу близько 58 млн т, при цьому її бізнес здебільшого орієнтований на центральний та північний Китай, згідно з офіційним сайтом компанії. Компанія також заявила, що її продукція використовувалася у великих вітчизняних інфраструктурних проєктах, таких як високошвидкісні залізничні лінії.

Згідно зі звітом, поданим у січні, контролюючий акціонер Tianrui Лі Люфа та його дружина спільно володіють приблизно 70% компанії. Виробник цементу також оголосив тоді, що він заклав 97 млн акцій, або 3,3% від загальної суми для забезпечення 12-місячного кредиту на суму до 166,5 млн юанів.

Торік Tianrui отримала чистий збиток у 634 млн юанів ($87,7 млн) порівняно з прибутком у 449 млн юанів у 2022 році. У якості причин компанія назвала слабкий попит, викликаний спадом на ринку нерухомості в Китаї, посилення ринкової конкуренції та високі витрати на сировину.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні