Категорія
Новини
Дата

Китайський виробник чипів SMIC показав рекордні продажі та прибуток. Компанія розвивається попри санкції США

Найбільший китайський виробник напівпровідників SMIC повідомив про рекордний дохід і різке зростання прибутку в 2021 році на тлі глобального дефіциту мікросхем, пише CNBC. Компанія продовжує розвиватись, незважаючи на санкції США.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Дохід SMIC за підсумками минулого року зріс на 39% до $5,4 млрд. Це найшвидше зростання з 2010 року. Вчетверо – до $1,7 млрд – збільшився прибуток порівняно з 2020 роком.
  • Компанія анонсувала відкриття нового заводу в Шанхаї, трьох підприємств у Пекіні та ще одного у Шеньчжені. Кожен із проєктів оцінюється у кілька мільярдів доларів. Заводи в Пекіні та Шеньчжені мають відкритися наприкінці цього року.

Контекст

У 2020 році SMIC внесли до «чорного списку» Мінторгівлі США за підозрами у зв'язках із китайськими збройними силами. Американські компанії зобов'язали отримувати додаткові дозволи на право співпраці зі SMIC.

Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC) спеціалізується з виробництва чипів за проектами замовників. Її конкуренти – тайванська TSMC та південнокорейська Samsung, але технологія SMIC відстає на кілька поколінь. Водночас SMIC – найбільший у галузі китайський виробник. Пекін розглядає SMIC як ключ до відмови від іноземних технологій.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні