Категорія
Новини
Дата

Колишня дружина Боголюбова відсудила в ПриватБанку $18 млн

Дніпровський апеляційний суд вирішив стягнути з ПриватБанку $17,5 млн на користь Олени Боголюбової, ексдружини колишнього акціонера банку Геннадія Боголюбова, повідомила пресслужба ПриватБанку. Банк оскаржить це рішення у Верховному суді.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • 27 липня Дніпровський апеляційний суд залишив без змін рішення Жовтневого районного суду Дніпра про стягнення з ПриватБанку на користь Боголюбової коштів, зокрема на депозитах, на $17,5 млн.
  • Боголюбова стверджує, що 22 грудня 2016 року банк списав кошти з її рахунків. У суді вона доводить, що ПриватБанк порушив зобовʼязання по депозитним договорам, строк виконання яких ще не настав, а відтак вимагає їхнього розірвання.
  • ПриватБанк категорично не погоджується з рішенням суддів апеляційного суду та оскаржить його у Верховному Суді, заявили в банку.

Контекст

Жовтневий райсуд Дніпра раніше своїм рішенням частково задовольнив позов Боголюбової і розірвав кілька депозитних договорів, укладениху 2014-2016 роках, та стягнув з ПриватБанку на її користь $15,7 млн, €1,8 млн і 30,4 млн грн. 

Судді визначили, що кошти Боголюбової не могли бути конвертовані в акції банку в результаті процедури bail-in, адже вона не була повʼязаною з ексакціонерами банку особами. Подружжя розірвало шлюб у 2007 році.

Операція bail-in була проведена під час націоналізації ПриватБанку у 2016 року. Вона передбачала фактично списання боргів банку перед низкою кредиторів (у т.ч. повʼязаними особами та власниками євробондів) на 29,4 млрд грн. 

Після цього Мінфін викупив ПриватБанк у Фонду гарантування вкладів за 1 грн та докапіталізував на 155 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні