Категорія
Новини
Дата

Колишня дружина Боголюбова відсудила в ПриватБанку $18 млн

1 хв читання

Дніпровський апеляційний суд вирішив стягнути з ПриватБанку $17,5 млн на користь Олени Боголюбової, ексдружини колишнього акціонера банку Геннадія Боголюбова, повідомила пресслужба ПриватБанку. Банк оскаржить це рішення у Верховному суді.

Ключові факти

  • 27 липня Дніпровський апеляційний суд залишив без змін рішення Жовтневого районного суду Дніпра про стягнення з ПриватБанку на користь Боголюбової коштів, зокрема на депозитах, на $17,5 млн.
  • Боголюбова стверджує, що 22 грудня 2016 року банк списав кошти з її рахунків. У суді вона доводить, що ПриватБанк порушив зобовʼязання по депозитним договорам, строк виконання яких ще не настав, а відтак вимагає їхнього розірвання.
  • ПриватБанк категорично не погоджується з рішенням суддів апеляційного суду та оскаржить його у Верховному Суді, заявили в банку.

Контекст

Жовтневий райсуд Дніпра раніше своїм рішенням частково задовольнив позов Боголюбової і розірвав кілька депозитних договорів, укладениху 2014-2016 роках, та стягнув з ПриватБанку на її користь $15,7 млн, €1,8 млн і 30,4 млн грн. 

Судді визначили, що кошти Боголюбової не могли бути конвертовані в акції банку в результаті процедури bail-in, адже вона не була повʼязаною з ексакціонерами банку особами. Подружжя розірвало шлюб у 2007 році.

Операція bail-in була проведена під час націоналізації ПриватБанку у 2016 року. Вона передбачала фактично списання боргів банку перед низкою кредиторів (у т.ч. повʼязаними особами та власниками євробондів) на 29,4 млрд грн. 

Після цього Мінфін викупив ПриватБанк у Фонду гарантування вкладів за 1 грн та докапіталізував на 155 млрд грн.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні