Категорія
Новини
Дата

Компанія Square купила біткоїнів на суму $170 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% активів

Платіжна компанія Square, яку очолює гендиректор Twitter Джек Дорсі, купила біткоїнів на суму $170 млн. Таким чином, на кінець 2020 року криптовалюта становить близько 5% від загальних активів компанії, пише CNBC.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • На $170 млн компанія купила 3318 біткоїнів.
  • Окрім того, у жовтні 2020 року Square купила 4709 біткоїнів на суму $50 млн.
  • За даними біржі Coindesk, наразі біткоїн коштує близько $50 481. Історичний рекорд біткоїна складає $58 332. 

Головна цитата

«Ми вважаємо, що інтернету потрібна власна валюта, і впевнені, що це біткоїн», – сказав Дорсі під час телеконференції з інвесторами.

Контекст

Біткоїнами Square займається з 2018 року, коли за допомогою її додатку Cash App стало можливим купувати і продавати криптовалюту. У 2019-му компанія сформувала незалежну команду Square Crypto, діяльність якої зосереджена виключно на роботі з відкритим вихідним кодом біткоїнів.

Цифрові активи стають усе більш популярними. Раніше Tesla заявила, що придбала біткоїнів на $1,5 млрд. При цьому вона припустила, що в майбутньому може приймати біткоїни як форму оплати за автомобілі.

Також купівлю біткоїнів у 2020 році здійснив розробник програмного забезпечення MicroStrategy – приблизно $425 млн, а цього року планує придбати ще $1 млрд у біткоїнах.

Розвитком криптовалют займаються й платіжні сервіси. У грудні 2020 року Visa заявила, що в співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi випустить кредитну картку, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах. У жовтні PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші, використовуючи облікові записи PayPal. Крім того, MasterCard у 2021 році дозволить проводити операції з криптовалютами.

Водночас купівля криптовалюти несе ризик через її волатильність. Наприклад, ціна акцій Tesla тепер безпосередньо пов'язана з ціною біткоїна, зазначив аналітик Wedbush Деніел Айвс.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні