Категорія
Новини
Дата

Компанія Square купила біткоїнів на суму $170 млн, перевівши в криптовалюту близько 5% активів

1 хв читання

Платіжна компанія Square, яку очолює гендиректор Twitter Джек Дорсі, купила біткоїнів на суму $170 млн. Таким чином, на кінець 2020 року криптовалюта становить близько 5% від загальних активів компанії, пише CNBC.

Ключові факти

  • На $170 млн компанія купила 3318 біткоїнів.
  • Окрім того, у жовтні 2020 року Square купила 4709 біткоїнів на суму $50 млн.
  • За даними біржі Coindesk, наразі біткоїн коштує близько $50 481. Історичний рекорд біткоїна складає $58 332. 

Головна цитата

«Ми вважаємо, що інтернету потрібна власна валюта, і впевнені, що це біткоїн», – сказав Дорсі під час телеконференції з інвесторами.

Контекст

Біткоїнами Square займається з 2018 року, коли за допомогою її додатку Cash App стало можливим купувати і продавати криптовалюту. У 2019-му компанія сформувала незалежну команду Square Crypto, діяльність якої зосереджена виключно на роботі з відкритим вихідним кодом біткоїнів.

Цифрові активи стають усе більш популярними. Раніше Tesla заявила, що придбала біткоїнів на $1,5 млрд. При цьому вона припустила, що в майбутньому може приймати біткоїни як форму оплати за автомобілі.

Також купівлю біткоїнів у 2020 році здійснив розробник програмного забезпечення MicroStrategy – приблизно $425 млн, а цього року планує придбати ще $1 млрд у біткоїнах.

Розвитком криптовалют займаються й платіжні сервіси. У грудні 2020 року Visa заявила, що в співробітництві з криптовалютним стартапом BlockFi випустить кредитну картку, яка пропонуватиме виплату кешбеку в біткоїнах. У жовтні PayPal оголосила про вихід на ринок криптовалют. Тепер її клієнти можуть купувати й продавати біткоїни та інші, використовуючи облікові записи PayPal. Крім того, MasterCard у 2021 році дозволить проводити операції з криптовалютами.

Водночас купівля криптовалюти несе ризик через її волатильність. Наприклад, ціна акцій Tesla тепер безпосередньо пов'язана з ціною біткоїна, зазначив аналітик Wedbush Деніел Айвс.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні