Категорія
Новини
Дата

Корпоративний месенджер Slack відмовився від російської мови

1 хв читання

Американський корпоративний месенджер Slack припиняє підтримувати російську мову з кінця червня. Таке повідомлення компанія розіслала своїм клієнтам.

Ключові факти

  • Російська мова у Slack остаточно зникне 28 червня 2023 року, йдеться у повідомленні. Однак у частини користувачів ця опція вже не працює.
  • Наразі Slack підтримує 12 мов, зокрема китайську, німецьку, корейську. Української у списку немає.
  • Відмова від російської мови вплине на системні повідомлення, повідомлення від Slackbot, листи для реєстрації та інтерфейс програми.
  • Компанія досить розмито пояснює причини видалення російської мови інтерфейсу. «Щоб звільнити місце для нових удосконалень і забезпечити найкращу взаємодію з користувачем, Slack час від часу видаляє функцію продукту», – йдеться у повідомленні.

Контекст

Slack – запущений у 2013 році корпоративний месенджер – отримав російський інтерфейс лише влітку 2021-го.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у березні 2022 року, Slack оголосив про відключення послуг для деяких російських клієнтів. Рішення пояснили реакцією на санкції та внутрішньою політикою материнської компанії месенджера Salesforce.

Компанія запевняла, що контактує з відключеними клієнтами і намагається мінімізувати їхні збитки, наскільки це допускають обмеження.

У березні 2023-го Slack оголосив, що остаточно блокує безоплатні робочі акаунти російських компаній і розпочав хвилю відключень. Розробник месенджера попереджав, що всі дані будуть видалені через 60 днів після початку блокування.

Із травня 2023-го Slack зосередився на іншому напрямі бізнесу і заявив, що глибоко інтегруватиме у свої продукти генеративний штучний інтелект. Зокрема, йдеться про інструмент SlackGPT, розроблений у партнерстві з творцем ChatGPT OpenAI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні