Категорія
Новини
Дата

Корпоративний месенджер Slack відмовився від російської мови

Американський корпоративний месенджер Slack припиняє підтримувати російську мову з кінця червня. Таке повідомлення компанія розіслала своїм клієнтам.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Російська мова у Slack остаточно зникне 28 червня 2023 року, йдеться у повідомленні. Однак у частини користувачів ця опція вже не працює.
  • Наразі Slack підтримує 12 мов, зокрема китайську, німецьку, корейську. Української у списку немає.
  • Відмова від російської мови вплине на системні повідомлення, повідомлення від Slackbot, листи для реєстрації та інтерфейс програми.
  • Компанія досить розмито пояснює причини видалення російської мови інтерфейсу. «Щоб звільнити місце для нових удосконалень і забезпечити найкращу взаємодію з користувачем, Slack час від часу видаляє функцію продукту», – йдеться у повідомленні.

Контекст

Slack – запущений у 2013 році корпоративний месенджер – отримав російський інтерфейс лише влітку 2021-го.

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у березні 2022 року, Slack оголосив про відключення послуг для деяких російських клієнтів. Рішення пояснили реакцією на санкції та внутрішньою політикою материнської компанії месенджера Salesforce.

Компанія запевняла, що контактує з відключеними клієнтами і намагається мінімізувати їхні збитки, наскільки це допускають обмеження.

У березні 2023-го Slack оголосив, що остаточно блокує безоплатні робочі акаунти російських компаній і розпочав хвилю відключень. Розробник месенджера попереджав, що всі дані будуть видалені через 60 днів після початку блокування.

Із травня 2023-го Slack зосередився на іншому напрямі бізнесу і заявив, що глибоко інтегруватиме у свої продукти генеративний штучний інтелект. Зокрема, йдеться про інструмент SlackGPT, розроблений у партнерстві з творцем ChatGPT OpenAI.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні