Категорія
Новини
Дата

Країни Балтії підтримують заборону імпорту російського та білоруського зерна до ЄС

Країни Балтії підтримують ідею включити російське та білоруське зерно в пакет санкцій Європейського союзу. Про це повідомив міністр транспорту та комунікацій Литви Марюс Скуодіс після зустрічі зі своїми колегами з Латвії та Естонії, пише TV3.lt.

Велика війна пришвидшила вихід жінок на лідерські ролі. Вже 15 травня на форумі «Вільна» Forbes пропонує подивитися на це явище крізь нову, чітку оптику. Спікерки та спікери з Superhumans, Google, ENKO, McDonald’s, G. Bar та інших. Купуйте квитки за посиланням.

Ключові факти

  • Скуодіс 17 січня обговорив питання посилення санкцій проти Росії та Білорусі з міністром клімату Естонії Крістеном Міхалом і міністром транспорту Латвії Каспарсом Брішкенсом. 
  • За його словами, країнам Балтії необхідно координувати всі дії, уникаючи індивідуальних національних ініціатив і продовжувати обмін інформацією з питань транспорту, зокрема поставок зерна.
  • «Країни Балтії підтримали б включення в пакет санкцій ЄС імпорту зерна з Росії та Білорусі до Євросоюзу», – заявив Скуодіс.
  • Раніше він повідомив, що транзитом через Литву транспортується мало російського зерна, більшість поставок йде через Латвію, і це – «велика проблема».

Контекст

Міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас заявляв, що санкції ЄС не поширюються на продовольчі товари з Росії, але імпорт зерна в ЄС можливо обмежити заборонами, пов’язаними з транспортуванням, хоча «прийняти таке рішення Брюсселя буде важко». 

У грудні голова Литовської асоціації виробників зерна Аушріс Маціаускас закликав посилити контроль на кордоні Литви з Латвією, щоб не допустити в Литву російського зерна. За його словами, наразі з РФ до Латвії імпортується близько 1 млн т зерна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні