Категорія
Новини
Дата

Країни Балтії підтримують заборону імпорту російського та білоруського зерна до ЄС

1 хв читання

Країни Балтії підтримують ідею включити російське та білоруське зерно в пакет санкцій Європейського союзу. Про це повідомив міністр транспорту та комунікацій Литви Марюс Скуодіс після зустрічі зі своїми колегами з Латвії та Естонії, пише TV3.lt.

Ключові факти

  • Скуодіс 17 січня обговорив питання посилення санкцій проти Росії та Білорусі з міністром клімату Естонії Крістеном Міхалом і міністром транспорту Латвії Каспарсом Брішкенсом. 
  • За його словами, країнам Балтії необхідно координувати всі дії, уникаючи індивідуальних національних ініціатив і продовжувати обмін інформацією з питань транспорту, зокрема поставок зерна.
  • «Країни Балтії підтримали б включення в пакет санкцій ЄС імпорту зерна з Росії та Білорусі до Євросоюзу», – заявив Скуодіс.
  • Раніше він повідомив, що транзитом через Литву транспортується мало російського зерна, більшість поставок йде через Латвію, і це – «велика проблема».

Контекст

Міністр сільського господарства Литви Кястутіс Навіцкас заявляв, що санкції ЄС не поширюються на продовольчі товари з Росії, але імпорт зерна в ЄС можливо обмежити заборонами, пов’язаними з транспортуванням, хоча «прийняти таке рішення Брюсселя буде важко». 

У грудні голова Литовської асоціації виробників зерна Аушріс Маціаускас закликав посилити контроль на кордоні Литви з Латвією, щоб не допустити в Литву російського зерна. За його словами, наразі з РФ до Латвії імпортується близько 1 млн т зерна.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Попередній слайд
Наступний слайд
В новому журналі Forbes Ukraine: список NEXT 250 перспективних компаній малого та середнього бізнесу

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні