Категорія
Новини
Дата

Країни ОПЕК+ збільшать видобуток нафти в півтора раза — Reuters

Країни ОПЕК+ домовилися збільшити видобуток нафти до 648 000 барелів на добу у липні та до 648 000 барелів на добу в серпні, щоб компенсувати падіння видобутку у РФ. Про це пише Reuters.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Початковий план ОПЕК+ був видобувати 432 000 барелів на добу протягом трьох місяців до вересня.
  • Ціни на нафту впали уранці в четвер напередодні зустрічі ОПЕК+ через очікування, що Саудівська Аравія та інші члени ОПЕК можуть збільшити видобуток нафти, щоб компенсувати падіння видобутку в Росії.
  • Російський видобуток впав приблизно на 1 млн барелів на добу через санкції.
  • Співрозмовник видання в ОПЕК+, знайоме з позицією Росії, повідомило, що Москва може погодитися з тим, щоб інші виробники збільшували видобуток, щоб компенсувати її нижчий видобуток, але не обовʼязково компенсувати весь дефіцит. 

Контекст

Цього тижня ціни на нафту Brent підіймалися вище $120 за барель. Ціна на нафту марки Brent показала найдовшу смугу зростання з 2011 року. У четвер ціна впала до $112,8 за барель.

Напередодні WSJ повідомив, що країни ОПЕК вивчають можливість призупинити членство РФ в угоді з видобутку нафти. Вважається, що виключення Росії з угоди і, як наслідок, перерозподіл квот, дозволить іншим членам, включно із Саудівською Аравією та ОАЕ, видобувати значно більше нафти, про що їх просять США та Євросоюз на тлі різкого зростання цін на енергоносії.

ЄС схвалив шостий пакет санкцій з частковим ембарго російської нафти – заборона на нафту, що транспортується морем. Постачання трубопроводом «Дружба» не потрапило під санкції. РФ постачала близько 720 000 барелів сирої нафти на день на європейські НПЗ своїм магістральним трубопроводом у 2021 році. Ще 1,57 млн барелів на день вирушали до ЄС із балтійських, чорноморських та арктичних портів, писав Bloomberg.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні