Категорія
Новини
Дата

Нафта показала новий рекорд тривалості зростання цін більш як за 10 років. Вартість Brent перевищила $122

Ціни на нафту показали найдовший місячний приріст більш як за десятиліття, пише Bloomberg. Після схвалення Євросоюзом часткового ембарго на імпорт нафти з РФ, біржові ціни досягли максимуму за два місяці. Ціна за барель Brent у липневих фʼючерсах перевищила $122.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Ціна на нафту марки Brent показали найдовшу смугу зростання з 2011 року. Вартість липневих фʼючерсів на 5:00 досягала $122,4 за барель на Лондонській біржі. На 9:55 Brent торгується на рівні $119,6 за барель. 
  • Ціна американської WTI із постачанням у липні зростала до $117,64 за барель на Нью-Йоркській товарній біржі. На 9:55 вона торгується на рівні $118,9 за барель.

Контекст

Лідери ЄС напередодні домовилися про часткове ембарго на постачання російської нафти, повідомив голова Європейської ради Шарль Мішель у Twitter. Під санкції потраплять понад дві третини імпорту нафти з РФ. Росія недоотримає близько $22 млрд нафтових доходів на рік, підрахував Bloomberg.

Крім рішення щодо ембарго нафта дорожчає через зростання попиту в США та послаблення антиковидних блокувань у Китаї, зазначає Bloomberg. Така динаміка повʼязана з тим, що влада Шанхаю вирішила послабити обмеження, які вводили через спалах коронавірусу. Місто дозволить виробникам відновити роботу з червня.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні