Категорія
Новини
Дата

Країни Великої сімки виділять $18,4 млрд для фінансування бюджету України протягом наступних трьох місяців – Reuters

На зустрічі країн Великої сімки та міжнародних фінансових інституцій у четвер було погоджено виділення для України $18,4 млрд у вигляді трансферів і позик для фінансування бюджету на найближчі три місяці. Про це повідомляє Reuters із посиланням на проєкт комюніке.

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «Ми мобілізували $18,4 млрд бюджетної підтримки, зокрема $9,2 млрд, оголошених напередодні Петерсберзької зустрічі, щоб допомогти Україні закрити дефіцит фінансування та продовжити забезпечення надання базових послуг українському народу», – заявляють міністри фінансів і керівники центральних банків G7 в проєкті документа.
  • Очікувалося, що посли G7 погодять суму у $15 млрд, проте допускалося, що у фінальному рішенні вона буде вищою завдяки підтримці багатосторонніх банків розвитку.
  • «Ми продовжуватимемо підтримувати Україну протягом усієї цієї війни та за її межами й готові робити більше, якщо буде потрібно», – йдеться в повідомленні.
  • Репортер DW на саміті G7 Ашутош Пандей сказав, що «серед міністрів, які зібралися, зростає розуміння того, що Україні потрібна допомога, і слід зробити все, щоб не допустити її загибелі».

Контекст

Україна звернулася до МВФ за підтримкою в покритті фінансового дефіциту розміром $5 млрд на місяць на найближчі три місяці, повідомила голова МВФ Крісталіна Георгієва. Фонд пообіцяв допомогти.

Раніше повідомлялося, що значна частина цих коштів буде надана у формі ґрантів, тобто безповоротної допомоги. 

Країни G7 та міжнародна спільнота обіцяють Україні додаткову підтримку розміром понад $24 млрд у 2022 році. Сенат США прийняв законопроєкт, який передбачає $40,1 млрд фінансової підтримки. З них $9 млрд піде на економічну допомогу, решта – на оборону, підтримку біженців тощо.

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні