Категорія
Новини
Дата

Криптобіржа Binance заблокувала операції для підсанкційних російських банків та платіжних систем

Найбільша у світі криптовалютна біржа Binance заблокувала можливість здійснення транзакцій для ряду російських банків і платіжних систем, які потрапили до санкційного списку. Про це повідомляє пресслужба Держфінмоніторингу.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • Binance виключила можливість здійснення P2P (person-to-person) транзакцій для підсанкційних російських банків і платіжних систем, враховуючи запит Державної служби фінмоніторингу України.
  • Зі списку Вinance P2P були виключені такі способи оплати:
  1. «Сбербанк»;
  2. «Газпромбанк»;
  3. «Альфа-Банк»;
  4. «Банк Открытие»;
  5. ВТБ;
  6. Переказ із банківської картки (Росія);
  7. SBP — Швидкий банківський переказ;
  8. «Мир».
  • Всі оголошення, які містять ці методи оплати, були автоматично закриті системою. Біржа активно переглядає способи оплати, щоб забезпечити ефективність транзакцій та надати користувачам найкращий сервіс, зазначили у Binancе.

Контекст

Binance – найбільша у світі біржа для криптовалютних операцій. Компанію було засновано 2017 року. У листопаді 2021-го платформа щодня обробляла операцій на $76 млрд. Окрім торгівлі електронними грошима, Binance надає й інші послуги, залежно від регіону. В Україні, наприклад, доступні робота з фʼючерсами, відкриття фірмової картки та позики.

З 9 березня Binance припинила підтримку транзакцій із картками Visa та Mastercard, випущеними в Росії. Крім того, у РФ не будуть недоступні транзакції, ініційовані фінансовими установами за межами країни.

27 лютого Binance заявила, що виділить $10 млн на допомогу українським біженцям.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні