Категорія
Новини
Дата

Криптовалюта не дозволить обійти санкції проти Росії – Bloomberg

Ринок криптовалюти занадто малий, щоб стати інструментом обходу російських санкцій, повідомляє Bloomberg. Співзасновник Chainalysis Джонатан Левін повідомив, що його компанія не бачила доказів систематичного використання криптовалюти Росією чи Путіним, щоб ухилятися від санкцій.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Криптовалютний ринок занадто малий, щоб обслуговувати глобальний обхід санкцій росіянами, розповіли експерти на банківському комітеті американського Сенату.
  • Американські законодавці стурбовані, що біткоїн може продаватися через посередників і ускладнити для держав відстежування порушників санкцій.
  • Ліквідності криптовалютного ринку не вистачає, щоб «перемкнутися за одну ніч і перевести економіку країни з G20 на криптовалюту», розповів Майкл Мосьє, колишній директор FinCEN.

Контекст

Російська Федерація стала найбільш підсанкційною країною у світі, щодо неї ввели понад 5530 світових санкцій. Forbes описував, як російські олігархи оминають санкції Заходу. Завдяки юристам, розпливчастим нормам, «тихим гаваням» та посібникам по всьому світу російські мільярдери продовжують насолоджуватися розкішним життям

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні