Категорія
Новини
Дата

Криптофонд Aid For Ukraine продав NFT-токен із серії CryptoPunk за $100 000

Криптовалютний фонд Aid for Ukraine продав NFT CryptoPunk №5364, яке надійшло як пожертвування на початку повномасштабної війни, за 90 ETH (Ефір), що дорівнює понад $100 000. Про це повідомив заступник міністра цифрової трансформації Олександр Борняков у Фейсбуці.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключові факти

  • CryptoPunk №5364 на початку повномасштабного вторгнення надійшло до фонду від невідомої людини. Згідно з історією токена на торговому майданчику OpenSea, це відбулося два місяці тому.
Криптофонд Aid For Ukraine продав NFT-токен із серії CryptoPunk за $100 000 /Фото 1

CryptoPunk №5364

  • Покупець анонімний. «Усі кошти з продажу підуть на допомогу нашим захисникам обладнанням, дронами, автомобілями або сучасною технікою», — написав Борняков.
  • Перед цим NFT CryptoPunk №5364 продали рік тому за ціною 16,19 ETH. Один із найдорожчих токенів із серії CryptoPunk — №7523 — продали на аукціоні Sothebyʼs у 2021 році за $11,8 млн.
  • Заступник міністра нагадав, що всі NFT, які задонатили у фонд Aid for Ukraine та були створені за останній час на підтримку української армії, можна переглянути на сайті.

Контекст

Станом на 1 червня загальна сума донатів в криптоактивах перевищила $100 млн, із них понад $60 млн надійшли в криптофонд Aid For Ukraine. За ці кошти закуповуються автомобілі на передову, дрони та інше необхідне обладнання для захисників.

За даними Борнякова, Україна входить до топ-5 країн світу за кількістю користувачів криптоактивів. Досвід використання та інвестування віртуальних активів має принаймні 1 млн українців, свідчать розрахунки Chainalysis. Обіг криптовалют в Україні – 1 млрд грн на добу, заявляв раніше радник міністра цифрової трансформації Максим Демʼянюк.

З початку квітня триває активна фаза обвалу на світових крипторинках. За даними Coinmarketcap, Bitcoin з того часу подешевшав майже на 55%, до $21 260, Ethereum – на 67%, до $1172.

Крипторинок входить у «найглибшу фазу ведмежого циклу», зазначає у своєму аналітичному звіті Glassnode. Основна причина – посилення інфляції у світі, що змушує ключові центробанки розвинених країн підвищувати ставки. Зокрема, 15 червня ФРС США вперше за 28 років підвищила ставку зразу на 75 базисних пунктів, до 1,5–1,75%. Прогнози керівників ФРС передбачають, що до кінця поточного року ставка становитиме 3,4%, до кінця 2023 року – 3,8%, до кінця 2024 року – 3,4%.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні