Категорія
Новини
Дата

Литва поширила заборону на транзит товарів до Калінінградської області РФ на вантажний автотранспорт

Литва поширила обмеження на перевезення санкційних товарів до Калінінграда (РФ) й на вантажний автомобільний транзит, повідомили «Інтерфаксу» у пресслужбі обласного уряду. Перепустки в Литву очікують близько 330 автопоїздів.

⚡️Даруємо 700 грн знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом 700 до 28.04 Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Часткове обмеження вантажного транзиту стосується і автомобільного транспорту, що прямує через Литву. Тому, як і залізничні, ці вантажі на сьогодні можна перевозити лише морем, сказали у пресслужбі.
  • Литовська митниця вже розвертає автомашини на білорусько-литовському кордоні у пункті пропуску Мʼядинінкай. Через це там утворилася велика черга із вантажних автопоїздів.
  • За офіційними даними литовської митниці, станом на 21 червня перепустки в Литву очікують близько 330 автопоїздів, а час очікування проїзду становить понад 32 години.

Контекст

З 18 червня залізничний транзит вантажів до області Калінінграда з інших регіонів РФ значно урізаний владою Литви в рамках санкційної політики. Заборона введена на транзит для великої кількості санкційної продукції.

Секретар Радбезу РФ Микола Патрушев заявив, що Москва найближчим часом відповість на рішення Вільнюса оголосити транспортну блокаду Калінінградської області, і «жителі Литви серйозно відчують на собі наслідки цих заходів».

У понеділок тимчасова повірена у справах Литви в Росії Віргінія Умбрасене була викликана МЗС РФ. Якщо найближчим часом вантажний транзит між Калінінградською областю та іншою територією РФ через Литву не буде відновлено в повному обсязі, то «Росія залишає за собою право на дії щодо захисту своїх національних інтересів», заявляли в МЗС країни-агресорки.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні