Категорія
Новини
Дата

L'Oréal прогнозує після пандемії COVID-19 бум б'юті-ринку, як це було після іспанського грипу

Французький виробник косметики L'Oréal передбачає бум б'юті-ринку після завершення пандемії COVID-19. Таке саме пожвавлення було в 1920-ті роки після глобальної пандемії іспанського грипу 1918 року, пише Financial Times

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • Сподівання щодо відновлення галузі компанія ґрунтує на своїх продажах, які показали більш високе зростання в порівнянні з очікуваннями в кінці минулого року.
  • Продажі L'Oréal у четвертому кварталі 2020 року у порівнянні з попереднім кварталом виросли на 4,8% і досягли €7,88 млрд. Аналітики очікували збільшення на 3%.
  • Зростання в четвертому кварталі забезпечили китайський ринок та електронна торгівля. Продажі в Китаї збільшилися на 27% у 2020 році, пише Reuters.
  • За рік чистий прибуток L'Oréal упав на 5%, до €3,75 млрд. При цьому компанія зберегла операційну маржу на рівні 18,6% за рахунок скорочення витрат на маркетинг, дослідження й розробку.

Контекст

Світова індустрія краси з оборотом 500 млрд під час пандемії зробила ставку на товари з догляду за здоров’ям. Адже люди стали проводити більше часу вдома. Найкраще продаються продукти з догляду за шкірою, у той час як продажі помад впали через носіння масок. Зокрема, у Великій Британії майже на 50% зменшилися продажі губних помад через необхідність носити маски, пише Daily mail.

Азія була єдиним регіоном, в якому в минулому році спостерігалося зростання доходу L'Oréal. При цьому закриття магазинів через пандемію виявилися більш короткими, ніж у США і країнах Європи.

Водночас завдяки закриттю фізичних точок продажів зросла торгівля в інтернеті. Електронна торгівля L'Oréal збільшилася на 62% минулого року і склала понад чверть загальних продажів у порівнянні з 15,6% у 2019 році.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні