Категорія
Новини
Дата

Майже 70 суден заблоковані в портах України. Ще шість не можуть покинути Маріуполь

Майже 70 суден заблоковані у морських портах України, шість суден під іноземним прапором заблоковані у Маріупольському морському порту. Про це пише «Інтерфакс-Україна» з покликанням на заступника міністра інфраструктури Юрія Васькова та директора ДП «Маріупольський морський торговельний порт» Ігоря Барського

🎂 День народження у нас — подарунки вам. Forbes Ukraine чотири роки, тому даруємо 44% знижки на річну підписку на сайт Forbes. Діє з промокодом FORBES4 до 31 березня. Оформлюйте зараз за цим посиланням

Ключові факти

  • «На сьогодні майже 70 суден заблоковані у портах, з яких неможливо здійснювати судноплавство. Найгірша ситуація щодо екіпажів була у Маріуполі, адже в інших портах екіпажі мали можливість евакуюватися наземним шляхом», – повідомив Васьков.
  • За словами Барського, у порту у Маріуполі залишилося шість суден під іноземним прапором, які досі там заблоковані, деякі вже не зможуть його залишити без відповідного ремонту силами судноремонтного заводу. Проте сам судноремонтний маріупольський завод також практично зруйнований, зазначив директор Маріупольського морського торговельного порту.
  • «Зараз ми збираємо всю можливу інформацію про підприємство, про портовиків, відгукнулися 1660 осіб із 3 000. У нас також є інформація про 23 загиблих працівників підприємства. Але ми виплачуємо зарплату людям, готуємося до повернення, будуємо плани щодо відновлення підприємства. У цих питаннях нам допомагає Міністерство інфраструктури», – повідомив Барський.
  • За його словами, пошкодження та руйнування порту в Маріуполі на сьогодні складно оцінити, але є інформація, що практично всі будівлі частково чи повністю зруйновані.
  • «Але ми вважаємо, що тільки-но порт буде звільнено, ми у найкоротший період зможемо відновити якусь роботу», – наголосив директор підприємства.

Контекст

Україна не контролює чотири порти: Маріупольський, Бердянський, Скадовський та Херсонський. Ці порти сумарно забезпечували 7,5% усієї перевалки.

Маріупольський морський торговельний порт до 2014 року входив до трійки найбільших – перевалював близько 15 млн т вантажів на рік. Після початку війни на Донбасі 2014-го показники порту впали втричі. До повномасштабної війни порт підійшов з оборотом близько 7 млн т.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні