Категорія
Новини
Дата

Медведчук просить Зеленського та Путіна обміняти його на захисників і мешканців Маріуполя: відео

Віктор Медведчук просить президентів України та РФ обміняти його на захисників та мешканців Маріуполя, йдеться у відеозверненні, оприлюдненому СБУ в понеділок, 18 квітня.

Як мотивувати команду не збавляти темп у надскладних умовах? Дізнайтесь 25 квітня на форумі «Надлюди» від Forbes. Купуйте квиток за посиланням!

Ключова цитата

«Я, Медведчук Віктор Володимирович, хочу звернутися до президента РФ Володимира Путіна та президента України Володимира Зеленського з проханням про обмін мене українською стороною на захисників Маріуполя та мешканців, які перебувають там і не мають можливості безпечного виходу через гуманітарні коридори», – сказав Медведчук.

Контекст

Агресія РФ спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять мирне населення, блокують доставку в місто гуманітарної допомоги, примусово вивозять українців на територію РФ і свідомо руйнують місто. При цьому в заблокованому Маріуполі залишаються, за різними оцінками, близько 120 000 мирних жителів, а місто продовжують боронити бійці полку «Азов» та 36-ї бригади морської піхоти.

Проти народного депутата, голови політради партії «ОПЗЖ» Віктора Медведчука прокуратура веде дві кримінальні справи. Його підозрюють у держзраді, співпраці з російськими чиновниками для незаконного видобутку газу на шельфі Чорного моря та сприянні незаконному постачанню вугілля з тимчасово окупованої території Донбасу у 2014–2015 роках.

Медведчук сидів під домашнім арештом. Але коли російські війська почали бити ракетами по Україні, він зібрав речі та втік. Його дружина Оксана Марченко виїхала з України до Білорусі за пʼять днів до вторгнення Росії.

12 квітня Медведчук був затриманий правоохоронцями.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні