Категорія
Новини
Дата

Мережа лабораторій «Сінево Україна» і ДБР досягли згоди у справі арешту головного офісу компанії

«Сінево Україна» і ДБР досягли згоди у справі арешту головного офісу компанії /пресслужба «Сінево Україна»

«Сінево Україна» і ДБР досягли згоди у справі арешту головного офісу компанії Фото пресслужба «Сінево Україна»

Представники ДБР заперечили будь-які наміри щодо блокування діяльності лабораторії «Сінево Україна», та запевнили у своєму намірі сприяти швидкому розв’язанню питання арешту будівлі компанії в правовому полі, йдеться в повідомленні пресслужби мережі медичних лабораторій. 

Ключові факти

  • 27 лютого пресслужба «Сінево Україна» поширила заяву про те, що Державне бюро розслідувань (ДБР) наклало арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії. Ввечері того ж дня зʼявилась нова заява — що компанії і ДБР вдалося досягли згоди у справі.
  • «В ході продуктивного та плідного діалогу з представниками ДБР, ними було підкреслено, що будь-який цілеспрямований вплив на діяльність компанії «Сінево Україна», зараз або в майбутньому, в ході роботи над кримінальним провадженням не був навмисним», — йдеться в пресрелізі компанії.
  • Преслужба повідомила, що представники ДБР заперечили будь-які наміри щодо блокування діяльності лабораторії «Сінево Україна», та «запевнили в своїй підтримці і намірі сприяти швидкому розв’язанню питання арешту будівлі компанії в правовому полі». 
  • Наразі спільною метою компанії «Сінево Україна» і ДБР є якнайшвидше вирішення проблеми і скасування арешту будівлі в судовому порядку. 

Контекст

Арешт на будівлю головного офісу і центральної лабораторії компанії «Сінево Україна», розташовану в Києві на проспекті Академіка Палладіна 46/2, накладено Личаківським районним судом м. Львова за клопотанням Державного бюро розслідувань (ДБР) у 2022 році.

Кримінальне провадження ДБР ведеться за фактом начебто незаконного виведення з державної власності нерухомого майна у період з 2016 по 2021 рік. У «Сінево Україна» стверджують, що придбали будівлю в 2010 році, коли вона знаходилася в приватній власності. 

Європейська мережа медичних лабораторій «Сінево Україна» – найбільша мережа в Україні, яка налічує 340 лабораторних відділень, вісім лабораторій (у Києві, Львові, Чернівцях, Вінниці, Одесі, Херсоні, Дніпрі та Харкові) та понад 2300 співробітників у 139 населених пунктах країни. Започаткована в 2007 році в Києві, сьогодні мережа медичних лабораторій «Сінево Україна» здатна виконувати понад 800 видів тестувань і щороку обслуговує близько 4 млн клієнтів, виконуючи понад 20 млн тестів. 

«Сінево Україна» є частиною міжнародної компанії в галузі охорони здоровʼя та діагностичних послуг Medicover. Міжнародна лабораторна мережа Synevo представлена у 10 країнах Європи, а лабораторії «Сінево» працюють у Німеччині, Польщі, Румунії, Туреччині, Грузії, Молдові, Болгарії, Сербії, Боснії та Герцеговині. У 2017 році «Сінево Україна» у складі Medicover була зареєстрована на біржі Nasdaq (Stockholm), ставши першою та єдиною в Україні медичною компанією, яка є учасником ІРО. 

У 2023 році «Сінево Україна» сплатила понад 310 млн грн податків і зборів до бюджету України. В компанії працюють понад 2300 співробітників.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні