Категорія
Новини
Дата

«Метінвест» об’єднала криворізькі ГЗК у групу з єдиним гендиректором

Група «Метінвест» впроваджує нову модель роботи криворізьких видобувних підприємств. З квітня керувати Центральним, Інгулецьким та Північним ГЗК буде єдиний адміністративно-управлінський центр. Для цього створено гірничовидобувний департамент у структурі дирекції групи. Очолив департамент Ігор Тонєв, якого також призначено на посаду єдиного гендиректора трьох ГЗК, повідомила пресслужба групи. 

Ключові факти

  • Процеси збагачення руди та виготовлення залізорудного концентрату поєднаються в спільний для всіх комбінатів технологічний ланцюжок, зазначила «Метінвест».  
  • Група розраховує на зростання ефективність управління резервами та запасами ГЗК після впровадження нової моделі роботи. Через низьку завантаженість на комбінатах є надлишкові потужності та обладнання, що буде розподілене між виробничими майданчиками компанії в Кривому Розі, зазначається у повідомленні.
  • Крім того, створення єдиного центру управління дасть змогу оптимізувати однакові бізнес-процеси підприємств та централізувати деякі сервісні функції. Це значно зменшить адміністративні витрати, що, своєю чергою, підвищить економічну стійкість ГЗК, наголосили в «Метінвесті».
  • В єдиному центрі управління кожен напрям роботи матиме одного функціонального директора й один відділ для всіх ГЗК: наприклад, з виробництва, фінансів, закупівель тощо. 
  • Водночас кожен ГЗК збереже свій юридичний статус. Централізація управлінських функцій ГЗК торкнеться лише адміністративного персоналу й жодним чином не вплине на працівників робітничих професій, пояснили в «Метінвесті».
  • Гендиректором усіх трьох ГЗК та керівником гірничовидобувного департаменту у структурі операційної дирекції групи призначено Ігоря Тонєва. До цієї посади він із 2019 року очолював збутову компанію Метінвест-СМЦ, а в групі «Метінвест» працює з 2011 року.
  • 2 квітня нового гендиректора представили трудовим колективам консолідованого ГЗК. Всі перехідні процеси на підприємствах буде завершено протягом декількох місяців, зазначається у повідомленні.

Контекст

Зараз українські підприємства «Метінвест», окрім тих, які розташовані у Маріуполі та Авдіївці, продовжують працювати з різним рівнем завантаження, враховуючи фактори безпеки, наявність персоналу, забезпечення електропостачання, а також логістичні та економічні чинники, зазначили в компанії.

За підсумками 2023 року «Метінвест» скоротила виробництво чавуну та сталі на 36%, до 1,7 млн т і на 31%, до 2 млн т відповідно в порівнянні з 2022 роком.

У 2023 році група «Метінвест» скоротила виробництво готової продукції на 18% проти 2022 року, до 2,2 млн т. 

Виробництво плоского прокату знизилося на 36% – до 1,1 млн т – через зупинку маріупольських комбінатів з кінця лютого 2022 року. Виробництво довгого прокату збільшилось на 17% – до майже 1,2 млн т – завдяки стабілізації виробництва заготовки на Каметсталі та нормалізації поставок на Promet Steel в Болгарії. 

Чистий збиток групи Metinvest B.V. (материнська компанія групи «Метінвест») у 2023 році скоротився до $194 млн в порівнянні з $2,2 млрд за підсумками 2022 року. Виторг зменшився до $7,4 млрд з $8,3 млрд, показник EBITDA – до $861 млн з $1,8 млрд, свідчать фінансові результати групи за 2023 рік.

Матеріали по темі

Ви знайшли помилку чи неточність?

Залиште відгук для редакції. Ми врахуємо ваші зауваження якнайшвидше.

Виправити
Попередній слайд
Наступний слайд
Новий номер Forbes Ukraine

Замовляйте з безкоштовною кур’єрською доставкою по Україні